Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Jordi Juvanteny: "Hem demostrat que es pot competir al Dakar amb un camió d'hidrogen"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el pilot català, que aquest any ha participat al Dakar amb un camió híbrid amb hidrogen i gasoil

Jordi Juvanteny: "Hem demostrat que es pot competir al Dakar amb un camió d'hidrogen"

Jordi Juvanteny: "Hem demostrat que es pot competir al Dakar amb un camió d'hidrogen"

11:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674570229665/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta era la 31a participació del pilot català Jordi Juvanteny al ral·li Dakar, però enguany era especial, ja que competia amb un camió híbrid amb hidrogen i gasoil. Era el primer vehicle amb hidrogen que participava al Dakar, però abans de començar el van deixar fora de la competició i no podia tampoc ajudar a altres pilots. Al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb ell i ens ha valorat l'experiència i ens ha explicat què és exactament el que va passar.

"La veritat és que va ser una sorpresa en majúscula. Ens va arribar un correu electrònic el dia 8 de desembre, quan el vehicle ja estava al vaixell camí d'Aràbia, que ens deia que com que els altres projectes d'hidrogen no estaven preparats pel Dakar, posposaven el reglament un any més", ha relatat als micròfons de SER Catalunya, i ha continuat: "ens van dir que podíem córrer amb el camió només amb gasoil, però no vam acceptar. Al final ens van donar la solució de córrer a la categoria de noves energies", i ha sentenciat: "no sabem el motiu del perquè no ens van voler deixar competir".

A més, Jordi Juvanteny ha destacat que "l'hidrogen verd és un dels futurs" i que al llarg de tot el ral·li Dakar "no he tingut cap problema, les mesures de seguretat que portem han funcionat a les mil meravelles". "Hem demostrat que es pot competir al Dakar amb un camió d'hidrogen. I guanyar? També, és possible", ha afirmat convençut al 'Què t'hi Jugues!', i ha afegit:"guanyar el Dakar amb hidrogen era una de les premisses. No volíem més potència, volíem la mateixa, però consumint menys combustibles fòssils".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad