Directo

HOY POR HOY Sigue en directo el programa especial desde Irún, con Àngels Barceló

Sociedad

"Si volem una generació renovable hem de modelar la demanda a la generació i aquí és on poden ser importants les comunitats energètiques"

La Universitat de Girona lidera un projecte internacional per impulsar les comunitats energètiques

Quim Meléndez, UdG

Quim Meléndez, UdG

13:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674563074197/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

El grup d'Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents (eXIT) de la Universitat de Girona lidera un projecte internacional per impulsar les comunitats energètiques. Durant tres anys i mig estudiaran diferents models d'aquestes comunitats a Països Baixos, Suècia, Grècia i Espanya com a pas previ per arribar a desenvolupar una eina tecnològica que permeti trobar una "solució a mida de les diferents necessitats de les comunitats" que s'hauran de crear en el futur.

L'investigador responsable del projecte (REESCHOOL), Quim Meléndez, diu que té "una vessant sociològica i una de tecnològica". Amb entrevistes personals, anàlisi de les dades i "una part de gamificació, on plantejarem petits reptes que ens permetran analitzar com respon la gent" intentaran veure per què hi ha gent més sensible a aquest tipus de tecnologies i altres menys o si hi influeixen factors com l'edat o el gènere, entre d'altres.

La part més tecnològica descansarà en l'anàlisi dels perfils de consum individuals i els col·lectius i com es poden modificar. I és que l'objectiu és anar més enllà del model de comunitat actual, liderat per les institucions locals i amb poca participació dels privats.

"Hem d'aconseguir que a part del que pugui generar un Ajuntament, s'hi sumi l'energia que es pot fer en una nau industrial o que el particular, en comptes de cobrir mitja teulada per satisfer les seves necessitats, la cobreix tota i dissenyar com acumulem aquests excedents", adverteix Meléndez, que pensa que aquestes comunitats son clau per canviar el model actual, on "la generació segueix a la demanda". "Si volem que la generació sigui renovable, el que hem de fer és modelar la demanda a la generació i és aquí on entren les comunitats".

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Quim Meléndez, UdG

13:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674563074197/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad