Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Sis víctimes de 'l'estafador de l'amor' s'ajunten per dur-lo a judici

La fiscalia demana a Albert Cavallé la pena més alta fins ara: 9 anys i 10 mesos de presó per estafar 70.000 euros a les dones que seduia

CRÒNICA. Sis víctimes de 'l'estafador de l'amor' s'ajunten per dur-lo a judici

CRÒNICA. Sis víctimes de 'l'estafador de l'amor' s'ajunten per dur-lo a judici

01:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675088955730/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Albert Cavallé, conegut com "don joan estafador" o "estafador de l'amor", tornarà la setmana vinent al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona, acusat d'estafar a sis víctimes per quedar-se els seus diners. Són dones a qui va conèixer en apps de cites, amb les que va establir una relació sentimental, i que l'acusen d'enganyar-les per quedar-se amb els seus diners. En total, més de 70.000 euros. Cavallé s'enfronta ara a la pena més elevada que li han demanat: 9 anys i 10 mesos de presó i 6.000 euros de multa pels delictes d'estafa, furt i obstrucció a la justícia, segons els escrits d'acusació als que ha accedit SER CATALUNYA.

El "don Joan estafador" acumula desenes de denúncies similars i té encara sis causes pendents de judici. Fins ara, s'ha assegut 12 vegades al banc dels acusats: en la meitat de casos ha resultat condemnat (en quatre causes, ja hi ha condemna ferma), mentre que almenys en sis més ha quedat absolt. Tres denúncies més s'han arxivat abans d'arribar a judici.

Malgrat l'historial d'antecedents i condemnes, la més alta fins ara a 3 anys i sis mesos de presó, Cavallé encara no ha trepitjat mai un centre penitenciari. La seva defensa, que exerceix l'advocat David Sans, manté que Cavallé és innocent: que va "entaular relació amb algunes denunciants fent servir els típics enganys d'aplicacions de dating per intimar amb quantes més dones millor", i que si va aconseguir diners per part seva va ser "de forma absolutament voluntària".

Simulava ser advocat, inversor, cirurgià o hereu milionari

Segons la fiscalia, Cavallé es feia passar a Tinder, Badoo o Pof per "advocat, inversor, cirurgià, fills dels amos d'una clínica reconeguda de barcelona", amb l'objectiu de semblar ric i "aprofitant-se de la relació d'amistat que va entaular amb diverses dones a qui va embaucar fent-los creure que mantenia una relació sentimental amb elles" quan "la seva única finalitat era obtenir abundants beneficis econòmics".

A la primera de les víctimes la va conèixer al 2015 a través del portal de cites POF i van quedar diverses vegades. Segons el relat d'ella, va dir-li que era advocat i que tenia contactes amb el Ministeri. La fiscalia l'acusa de "fer-li creure que solucionaria els seus problemes", ja que la víctima estava en situació administrativa irregular. Un cop van establir una relació, Cavallé presumptament li va demanar 1.000 euros per obrir un compte bancari, assegurant-li que la seva mare era directora d'una oficina de La Caixa. Poc després, li va demanar 2.000 euros més en efectiu per aconseguir-li un NIE. Un cop ella li va entregar els diners, Cavallé va desaparèixer i la va bloquejar a whatsapp.

Noms falsos: Álvaro o Pablo Angosto Pallares

Dos anys després, Cavallé va conèixer a la segona víctima a través del portal "Girls Bcn". Li va dir que es deia Pablo Angosto Pallares, un nom fals, i que era un inversor, fills d'una família de milionaris, amos d'una clínica barcelonina. Un cop "iniciada una relació entre ells", l'acusat "va manifestar-li que passava per un problema de tresoreria, donat que els seus diners estaven en comptes al Panamà", relat l'escrit de la fiscal. La víctima li va deixar 10.500 euros en efectiu. Per fer-li creure que era solvent i que li tornaria, la va convidar a dormir dues nits a l'Hotel Barcelona Princess, de quatre estrelles; una estada que va pagar amb el compte d'una altra persona.

Durant la primavera i estiu de 2017, de forma simultània va mantenir relacions amb tres dones més. Al mes de juny, en una trobada amb amics va conèixer la tercera víctima. Li va dir que es deia Álvaro, enlloc d'Albert. Aquella nit, després de dormir amb ella, l'acusat va fer una foto del DNI d'ella i de la seva targeta de crèdit, segons l'escrit de la fiscalia i de l'acusació particular. Sis dies després va fer servir la targeta per pagar una habitació a l'Hotel Catalonia del Passeig de Gràcia per import de més de 200 euros.

Unes setmanes enrere, al maig d'aquell any, havia conegut a través de Badoo a la quarta víctima, a qui es va presentar com a cirurgià i fill d'una família propietària d'una clínica. Segons la dona, Cavallé va dir-li que tant per feina, com per gestionar comptes bancaris al Panamà, hi feia sovint viatges; arribant a ensenyar-li falses reserves de viatges programats en un jet privat.

En aquest context, l'acusat va servir-se presumptament de l'escàndol dels "Papers de Panamà" per fer-li creure que no tenia efectiu, i demanar-li diners, a canvi de tornar-los. La víctima li va fer diverses transferències de fins a 51.000 euros. Segons l'acusació, a més a més, aprofitant les estades a casa d'ella, Cavallé va apropiar-se també de la targeta de crèdit de la mare d'ella (cinquena víctima), amb la que va fer compres per valor de 3.496 euros.

Albert Cavallé, 'estafador de l'amor' / Ricard Cugat

La sisena víctima denúncia uns fets gairebé idèntics. La va conèixer també al maig del 2017 i s'hi va presentar com a Albert Cavallé Planas, canviant el seu segon cognom, per un que li fes creure que era cirurgià fills dels amos d'una clínica de renom de Barcelona. Segons l'acusació, el don Joan li va dir que era de nacionalitat andorrana, que tenia molts bitllets de 500 però que no podia canviar-los, demanant-li 1.000 euros que la dona va accedir a entregar-li en efectius. Un dels dies que dormia a casa seva, presumptament li va robar 500 euros més i les dades de la targeta de crèdit amb les que va reservar una habitació de 303 euros en un hotel de Montjuïc.

"Cateta, eres peste"

La fiscalia i l'acusació particular demanen quatre anys de presó per Cavallé per dos presumptes delictes d'obstrucció a la justícia, per haver insultat i atemorit presumptament a dues de les víctimes que van decidir denunciar-lo. Segons la fiscalia, al novembre de 2018, un cop li van notificar la querella per part de les víctimes, va escriure per whatsapp a una de les dones per insultar-la: "jajajaja... Cateta... Pim pam pim pam... Ets peste. Els jutges no us creuen", va dir-li. A més de titllar-la de "puta", va asvertir-la: "A la presó, amics meus, t'esperen".

Al mes següent, al desembre, va apropar-se a casa d'una altra de les víctimes i va proposar-li que retirés la denúncia a canvi de tornar-li els diners. Quan ella va negar-s'hi, va canviar el seu to per convertir-lo en advertència: "ja ens anirem veient, cada vegada visc més aprop de casa teva", generant segons la fiscalia, desassossec en la víctima.

En l'escrit de defensa, la representació de Cavallé ho nega. "L'acusat mai ha intentat influir en cap de les denunciants amb objecte que modifiqussin la seva actuació processal", resa l'escrit que demana l'absolució de Cavallé.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00