Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Economía y negocios

L'Integrated Systems Europe converteix Barcelona en la capital mundial de la indústria audiovisual

L'aparador hologràfic més gran del món o una experiència de realitat virtual multitudinària: aquestes són dues de les novetats de l'audiovisual català a l'ISE

ISE converteix Barcelona en la capital mundial de la indústria audiovisual

ISE converteix Barcelona en la capital mundial de la indústria audiovisual

Barcelona

El congrés Integrated Systems Europe, l'ISE, s'ha posat en marxa aquest dimarts al recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona, convertint la ciutat en la capital mundial de l'audiovisual. Aquesta és la segona edició presencial que se celebra a la capital catalana, però la primera que ho fa, en ple rendiment, després del sotrac de la pandèmia. Fins divendres, el saló internacional de la indústria de l'audiovisual més important del món reunrià més d'un miler d'expositors i més de 50.000 professionals. De fet, l'objectiu de l'organització -que, fins ara, ha registrat 68.000 usuaris inscrits- és superar els 52.000 assistents de l'edició de 2020, l'última que l'ISE es va celebrar a Amsterdam, just abans de l'esclat de la pandèmia.

L'ISE presenta les últimes novetats visuals i auditives del sector. Solucions i productes d'avantguarda que presentaran fabricants, proveïdors i els líders internacionals del sector com Samsung, LG, Panasonic, Philips o Epson. Les pantalles amb resolució 8k, els audiovisuals immersius, els mappings o el 3D són alguns dels protagonistes de la fira que, segons l'organització, deixarà un impacte econòmic d'entre 280 i 450 milions d'euros a la ciutat de Barcelona.

La celebració del certamen a Barcelona és, també, una oportunitat per a les empreses del sector a Catalunya que veuen com la fira els permet entrar en contacte i buscar aliances amb altres companyies capdavanteres d'arreu del món i, també, fer negocis a escala global. Les novetats amb denominació d'origen Catalunya són múltiples. Una d'elles és l'aparador hologràfic 'Show Window Max' de la companyia Newtonlab Space, amb seu a Sant Feliu de Llobregat. És una solució extremadament realista destinada al comerç. L'aparador compta amb quatre patalles 4K i, jugant amb la llum i les ombres, permet, per exemple, mostrar qualsevol model de cotxe en 3D i escala real, sense tenir-lo físicment a la botiga.

Una altra proposta innovadora desenvolupada a Catalunya són les experiencies immersives que ofereix l'startup catalana Universe, experiències de realitat virtual que poden arribar a compartir 500 persones en un mateix espai de fins a 1.000 metres quadrats.

Integrated Systems Europe (ISE) / Quique García

El sector audiovisual ha crescut un 5,6% a Catalunya en un any i ja supera els 7.000 milions d'euros de facturació empès per la transformació tecnològica i per l'impuls de l'entreteniment. Són dades de l'últim estudi d'Acció, l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya, publicat coincidint amb la inauguració de l'ISE. L'informe detalla que, ara mateix, les empreses audiovisuals generen prop del 3% del PIB català, amb prop de 4.000 companyies que donen feina a 32.500 persones. En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat la posició de "referència tecnològica" al sud d'Europa de Catalunya i ha assegurat que l'Integrated Systems Europe és una "molt bona plataforma" per impulsar el sector audiovisual del país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00