Ocio y cultura

El 'MOT' de la por arrenca aquesta tarda

Com cada any, el certamen es fa entre Girona i Olot

Alex Martín, comissari del MOT.

Alex Martín, comissari del MOT. / Berta Artigas Fontàs

Girona

El festival MOT arrenca aquesta tarda a la Biblioteca Carles Rahola (18h) de Girona amb una taula rodona amb Ariana Harwicz, Dominique Manotti, Isaac Rosa i Míriam Cano que porta per títol 'Ens enganyen'. El certamen tractarà la por d'una manera "polièdrica" i, com és habitual, el cap de setmana vinent es traslladarà a Olot.

Àlex Martín, comissari del MOT

14:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678979468080/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Comptarà amb la participació de 45 autors i artistes de disciplines complementàries a la literatura i inclou conferències i taules rodones que tractaran fòbies, dolor, angoixa i altres sensacions vinculades al sentiment de la por. Aquest any el festival s'ha obert a nou escoles de Girona, on 500 infants que han llegit un llibre d'Andreu Martín han conversat amb l'autor.

El comissari del festival, Àlex Martín, destaca la "transversalitat" del gènere de la por en altres disciplines com pot ser l'àmbit cinematogràfic o la il·lustració. Un dels exemples serà una conferència en què l'il·lustrador Keko i el guionista de còmics Antonio Altarriba explicaran com es pot il·lustrar la por, quins colors es fan servir i quins són els recursos per transmetre aquest pànic als lectors amb una simple imatge. Serà demà a la biblioteca Carles Rahola de Girona.

Abusos sexuals, l'exili i el 'true crime'

Avui, a les 8, Camille Kouchner i Alejandro Palomas parlaran de la por de les víctimes d'abusos sexuals a partir de les seves experiències. Dissabte es parlarà d'un altre tipus de por molt diferent, la de l'exili. Ho faran en un acte amb la col·laboració de l'Associació de Veïns del barri de Vista Alegre que comptarà amb una lectura comentada del llibre 'Demà tindrem sort', de Núria Martí, que narra la història de Joan Pacheco, veí de Vista Alegre.

El VerMOT de Girona tractarà del gènere del 'true crime' amb Fàtima Llambrich, Marc Pastor i Núria Cadenes i a la tarda Massimo Carlotto explorarà la por de la injustícia a partir de la seva experiència amb els tribunals italians.

La por a escena i els zombies, a Olot

El dijous 23 de març el festival començarà a Olot amb una conversa entre Lolita Bosch i Josep Maria Miró per parlar de la por en el món teatral i l'assagístic. El divendres 24 el festival convida a Manel Loureiro, autor de la sèrie literària 'Apocalipsis Z', i la guanyadora del Goya per 'Cerdita', Carlota Pereda', que exploraran els límits del gènere en el món literari i cinematogràfic.

A més, Xavier Aliaga, Jordi Dausà i Rosa Ribas introduiran la por a la mort el dissabte 25. El festival es tancarà amb Bonnie Jo Campbell i Carlos Zanón amb una conversa en què plantejaran el paper de personatges perdedors i la seva lluita constant per sobreviure.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad