Directo

SELECCIÓN ESPAÑOLA | Sigue en directo el Escocia-España en Carrusel Deportivo con Dani Garrido

Sociedad

"Combinar una fira professional amb l'espai de trobada que és Sant Josep és la clau del seu èxit"

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant l'entrevista al programa especial de l'"Aquí Lleida" d'aquest divendres, 17 de març, en el marc de la 150 Fira de Sant Josep de Mollerussa

Un moment de l'Aquí Lleida des de la Fira de Sant Josep amb l'entrevista a l'alcalde, Marc Solsona -dreta-, i el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, esquerra.

Aquí Lleida (17/03/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_lleida_aquilleida_20230317_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mollerussa

"Les posicions antagòniques que hem de combinar són la voluntat de l'expositor -que vol una fira cada cop més professional- amb el visitant i veí, que vol i entèn Sant Josep com un punt de trobada, una festa". Aquesta és la clau d'aquest certamen, que aquest 2023 compleix 150 anys. Coincidint amb aquest aniversari, l'"Aquí Lleida" s'ha traslladat a la Fira i des de l'Espai Àgora s'ha fet el programa en directe. A banda de l'alcalde, també hi ha passat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, qui ha recordat que, segons un estudi fet al 2020, un certamen firal com Sant Josep, dedicat fonamentalment al món de la maquinària agrícola i a tot el que té a veure amb el sector agrari i ramader (enguany, a més, també amb la presència dels tractors), i a més a més, amb un Saló de l'Automòbil cada cop més visitat, "s'arriben a moure a Mollerussa uns 40 milions d'euros".

Aquest 2023, Sant Josep ha crescut un 24% en expositors i un 30% en superfície neta ocupada respecte a l'any passat arribant als 22.000 metres quadrats. Aquest matí, l'ha inaugurat la consellera d'Economia, Natàlia Mas, qui ha recordat que els pressupostos d'enguany han augmentat un 20% les partides destinades al primer sector. Per l'alcalde, aquest augment és positiu però ha recordat que justament el departament d'Acció Climàtica -que gestiona bona part d'aquestes partides destinades al sector agrari i ramader- és dels que menys pressupost té del Govern. "I això malgrat les necessitats, com la modernització del regadiu o fer front a les continues crisis" que pateix el camp com la dels preus o la dels conills.

A l'Aquí Lleida fet en directe des de Fira de Mollerussa hi han passat expositors com els de la imatge. Asseguren confiar en la inversió que suposa per als seus negocis un certamen com Sant Josep.

També han passat pel programa especial de Ràdio Lleida diferents expositors que han tornat enguany a confiar amb Sant Josep per reforçar els seus negocis, com són l'Oswald Esteve, d'Oswald Ferreteria de Torres de Segre amb qui hem parlat de tisores elèctriques d'esporga; la Marina Guiu, de l'empresa de maquinària agrícola d'El Soleràs Emes Garrigues, que dissenya maquinària per a la recol·lecció d'ametllers i oliveres; i també Antonio Gras, de la firma Taicar de Bellvís, present al Saló de l'Automòbil amb les seves propostes de venda i lloguer d'autocaravanes.

Xtrategics, que vetlla per la ciberseguretat, i Agrupem, que engloba empreses del Pla d'Urgell, també han passat per l'Aquí Lleida. També hi ha tingut veu Oriol Bosch, periodista, que ha parlat del seu llibre "Les veus d'una fira", sobre Sant Josep.

Altres convidats que han passat per l'Aquí Lleida des de la Fira de Sant Josep de Mollerussa han estat Narcís Romà, d'Xtrategics, per parlar de ciberseguretat -un assumpte que cada cop preocupa més també a les empreses del sector agroramader; i Mirna Pedrós, de l'associació empresarial del Pla d'Urgell "Agrupem".

El punt final l'ha posat el periodista de l'ACN Oriol Bosch qui ha recordat algunes de les anècdotes que recull al seu llibre "Les veus d'una fira" i que ha sortit a la llum, precisament, coincidint amb el 150 aniversari de la Fira de Sant Josep.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad