Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

1.000 milions d'inversors i 500 de crèdit bancari, la proposta actual per a l'Espai Barça

El Barça té sobre la taula l'opció de signar el finançament per construir el nou Camp Nou amb Goldman Sachs i JP Morgan, encara que existeix un pla B liderat per Key Capital. Aquest divendres decidirà quina fórmula s'executarà. Els ingressos del nou Espai Barça seran propietat d'un fons de titulització

Foto del proyecto Espai Barça / FC BARCELONA

Barcelona

El Barça treballa a contrarellotge per tancar el finançament que li permeti engegar les obres de la primera fase de l'Espai Barça, amb el Camp Nou com a peça angular, però també amb l'adequació de l'entorn i la construcció de les noves oficines, el nou Museu, la nova Botiga, un nou Barça Cafè i un aparcament subterrani per a 3.200 vehicles. Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues' de SER Catalunya, el Barça estudia una nova proposta de finançament per obtenir els 1.500 milions d'euros que el club necessita per tirar endavant les obres.

Aquesta proposta passa per dividir el préstec en tres trams d'uns 500 milions cada un, amb l'únic objectiu d'estalviar diners a llarg termini reduint-ne l'interès, actualment en un 6% gràcies al context financer europeu i a la crisi reputacional que arrossega el club barcelonista arran del cas Negreira i dels problemes amb la inscripció de futbolistes. Tres mesos enrere, aquest interès rondava el 5%. De fet, el club hauria pogut tancar-lo fa 15 dies, però va preferir esperar a una millora de les condicions. L'estructura de finançament que s'estudia en aquests moments és la següent:

  • 500 milions d'euros d'un crèdit bancari a curt termini (uns cinc anys) al 6% d'interès. El préstec el concediria Goldman Sachs.
  • 500 milions d'inversors a mitjà termini al 5% d'interès.
  • 500 milions d'inversors a llarg termini (uns 25 anys) per sota del 5% d'interès.

Aquesta estructura s'ha dissenyat de la mà dels gegants nord-americans Goldman Sachs i JP Morgan, amb qui el Barça treballa des del mandat de Josep Maria Bartomeu, encara que sobre la taula també hi ha un pla B liderat per Key Capital, la companyia d'Anas Laghari, home de confiança de Florentino Pérez i qui ja va ajudar en la venda d'actius (palanques) de l'estiu passat.

Aquesta segona proposta, rebuda durant el mes de març i a la qual també ha tingut accés SER Catalunya, passa per un primer préstec de 650 milions a cinc anys amb un 5,5% d'interès, un segon préstec de 666 milions a 35 anys (fins al 2063) a un 5% d'interès i un tercer crèdit subordinat de 650 milions a 30 anys. La intenció del Barça, però, és signar la proposta de Goldman Sachs i JP Morgan. Aquest divendres 31 de març, el club decidirà quina estructura és la més convenient.

Com es tornarà el préstec? La idea del club (ja inclosa en les dues propostes de finançament) és la constitució d'un Fons de Titulització d'Actius (FTA) que gestionarà una companyia externa, InterMoney S.G.F.T. Aquest Fons de Titulització serà el propietari de tots els ingressos que generi el nou Espai Barça fins al retorn total dels diners prestats, amb una condició: els primers 100 milions seran pel club, mentre que els restants seran pel fons. El Barça calcula que el nou Espai Barça generarà uns 347 milions d'euros anuals, 176 milions més que la facturació actual.

El pla actual proposa que el fons es quedi prop de 80 milions anuals per retornar el préstec, mentre que tot allò que superi els 80 milions retorni també al club en forma d'ingressos. Aquest Fons de Titulització disposarà del 100% dels title rights i els patrocinis que pugui rebre l'estadi, com també dels ingressos per les llotges VIP i Hospitality.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad