Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

La diferència d'edat en les relacions: "És més habitual veure homes grans amb dones més joves"

La relació entre Risto Mejide i Laura Escanes torna a posar sobre la taula el debat de la diferència d'edat a les relacions

Reportatge de l'Aquí Catalunya I L'edatisme a debat

Reportatge de l'Aquí Catalunya I L'edatisme a debat

13:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1680002692526/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

És possible mantenir una relació sentimental amb algú més jove? Anissa Ouali, psicòloga i terapeuta sexual, esmenta que l'èxit de mantenir una relació de parella amb algú més jove està supeditat a diversos factors: "Depèn del moment vital que estem vivint, la consciència que tenim de nosaltres mateixos amb els recursos que tenim i compartir els valors comuns que hi ha a les relacions". La psicòloga reconeix també que ens podem enamorar en qualsevol moment: "L'enamorament existeix des que naixem fins que morim" i que la percepció de cada persona sobre l'enamorament va canviant arran de passar per les diferents fases vitals.

El cas de Risto Mejide i Laura Escanes

Risto Mejide s'ha tornat a pronunciar sobre la diferència d'edat en les seves relacions en una entrevista a Catalunya Ràdio amb Roger Escapa. El publicista, qui torna a tenir una parella més jove que ell després de la separació amb Laura Escanes, preguntat per si està en igualtat de condicions a l'hora d'enamorar-se d'algú 20 anys més jove va respondre: "Per què no? Estàs assumint que una persona 20 anys més jove que jo no pot enamorar-se? Això és masclisme".

Després de la resposta de Risto Mejide a la pregunta de Roger Escapa, Laura Escanes, exparella del publicista i amb qui comparteix una filla en comú, trencava el seu silenci i publicava un tweet en què reivindicava que "no hi ha edat per enamorar-se" i que "una persona de 15 anys pot enamorar-se i una de 70 també". La influencer explica com, amb el temps, ha entès la diferència entre la típica frase de "l'amor no té edat" i el concepte de les relacions amb diferència d'edat.

Crítiques, estereotips i autoconeixement

Tot i les diferències d'edat en les relacions, Anissa Ouali reconeix que el treball previ d'un mateix pot ser clau perquè la parella pugui estar en un mateix punt: "Quan ens hem treballat a nosaltres mateixos, sabem què volem, què necessitem, coneixem els nostres recursos i valors és aquí on la igualtat es pot donar tot i que hi hagi diferències d'edat, econòmiques, de recursos".

Sobre els estereotips en les parelles que tenen diferències d'edat, Anissa Ouali destaca com històricament s'han donat més casos en els quals els homes és la persona més gran de la parella: "Hi ha una generalització on pel que fa a estereotips i prejudicis visualment és més habitual veure homes grans amb dones més joves i a la inversa és un fet que al llarg de la història hem vist en grau més baix".

La psicòloga conclou que, en qualsevol relació sense importar l'edat, serà important tenir consciència del que té i necessita cadascú abans de criticar les relacions dels altres: "Moltes vegades ens trobem en el fet que som poc conscients dels nostres privilegis o necessitats i mirem sempre cap a fora. A vegades, fer-nos conscients de la nova pròpia autopercepció pot ajudar a com em relaciono i com estableixo les meves relacions amoroses".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00