Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La Virguera: "La gent surt calenta de 'La punta de l'iceberg' i amb ganes de parlar de sexe"

'La punta de l'iceberg', el nou espectacle de La Virgueria, es pot veure al Maldà (Barcelona) fins al maig

La punta de l'iceberg

La punta de l'iceberg

15:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1682165739002/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Has fingit mai un orgasme? Recordes totes les persones amb qui has tingut una relació sexual? Has sentit alguna vegada vergonya del teu cos? Hi ha alguna part del teu cos que t'agradaria canviar?

Aquestes són només algunes de les preguntes que formen part de l'espectacle 'La punta de l'iceberg', al Maldà de Barcelona, que ha creat La Virgueria. I de què va? Doncs de gaudir del sexe, sense vergonya ni tabús ni culpes. Gaudir en llibertat, una llibertat que durant massa temps s'ha denegat a les dones. Qui trepitja escenari és la Patrícia Bargalló i la Paula Jornet, que juntament amb l'autora i codirectora Isis Martín han passat pels micròfons del 'Tot és comèdia' aquest dissabte per parlar d'aquesta atrevida proposta. L'espectacle arrenca somriures i riures en uns quants moments, tot i que també remou coses internes, records que creies enterrats i que tenen a veure amb el desig sexual, les primeres vegades, les fantasies sexuals i els amants.

'La punta de l'iceberg' s'ha construït en base a històries reals, històries que expliquen dones reals i que es remeten a fets que tenen a veure, segurament, amb les experiències de gran part del públic. Són notes de veu que formen part d'una enquesta feta en temps de pandèmia, "que fos virtual ens va permetre arribar encara a més gent; a l'inici ho anàvem a fer presencial", explica Martín. No cal ser dona o tenir vagina per sentir-te interpel·lat pel que la Paula i la Patrícia narren en un muntatge ple de coixins blaus, llums de neó i música en directe -composta per la Paula-, que va canviant a mesura que avança l'espectacle.

Un dels moments més forts emocionalment segurament sigui quan parlen del cos, del terrorisme corporal que han patit les dones. Fan servir aquestes paraules, sí, el terrorisme corporal. "No sabem en quin moment hem après les dones a parlar-li malament al nostre cos", comenta la Paula. A 'La punta de l'iceberg' al Maldà també es parla de masturbar-se. A l'obra, recullen el testimoni d'una dona que no s'ha masturbat mai, per posar-ne un exemple. "Crèiem que acabar amb el tema de l'orgasme era un bon final", i afegeixen que hi ha testimonis reals que sí que han estat ficcionats per poder introduir elements com l'humor. Com en surt el públic: amb més ganes de parlar de sexe o de fer-ne? "Les dues coses", afirma rient a l'entrevista al 'Tot és comèdia' la coautora Isis Martín, "però esperem que aquesta obra serveixi perquè tothom pugui parlar de sexe, descobrir-lo de nou si cal, i a totes les edats. Perquè treballant aquesta obra ens hem trobat amb això: que l'edat no importa quan es parla de sexualitat".

Tothom que hi vagi, a la sortida, es pot endur un full amb totes les preguntes que la Patricia i la Paula llancen durant l'hora i 20 minuts que dura l'espectacle i que fa pensar l'espectador. Són preguntes que podeu fer-vos a casa soles, acompanyades, el que vulgueu.

Demà per cert, fan funció especial al Maldà per Sant Jordi i encara queden entrades. Afanyeu-vos!

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00