Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Lolita Bosch: "Escric perquè no puc estar tot el dia al món "

Regala el trenta per cent dels seus diners i del seu temps a projectes per la igualtat social

Llapis de memòria de Lolita Bosch (26/04/2023)

Llapis de memòria de Lolita Bosch (26/04/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230426_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de l'escriptora Lolita Bosch, que acaba de publicar la seva enèsima novel·la -n'ha escrit més de noranta- titulada "La veritat no està escrita".

La primera cançó que hem escoltat és Pájaros De Barro de Manolo García; "fa molts anys vaig anar en un vol d'avió que va ser tan accidentat que pensava que anàvem a morir. Arran d'allò vaig desenvolupar aerofòbia i vaig fer un curset amb Iberia per superar-ho. Ho vaig superar, però durant un temps no podia agafar un avió si abans no escoltava aquesta joia de Manolo García". A continuació, ha sonat The Young Ones de Cliff Richards, un tema que trasllada a la Lolita a la seva infància; "va ser una cançó diferent de la música que sentíem a casa, que eren músics. Em va impactar sempre. De fet, ara que l'escolto em continua emocionant".

Y Te Vas de Los Pecos és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de la Lolita Bosch; "la vinculo a la meva primera adolescència a Albons –un poble de l'Empordà-. Tot i que molta gent ho negui, a tots els d'aquella època ens agradaven els Pecos. No fa molt els vaig anar a veure en concert, i vaig anar-hi sola perquè ningú em va voler acompanyar". Tot seguit, ha sonat Salve de La Polla Records; "l'Evaristo Páramos és un mestre per mi. De jove m'identificava molt amb ell, i encara ho és força. De fet, algun dia escriuré un llibre dels meus referents i dedicaré el primer capítol a l'Evaristo". Més tard, hem escoltat Piensa En Mí de Chavela Vargas; "és una cançó molt especial per mi perquè em connecta amb Mèxic -la Lolita ha viscut durant molts anys a Mèxic-, que és el país que jo considero que és la meva terra.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la Lolita Bosch: Lluny De La Pedra i L'Aigua de Raimon –"Raimon m'inspira molt. La meva primera novel·la la vaig escriure només escoltant aquesta cançó"-, Watching The Wheels de John Lennon -"Tot i que em desperta contradiccions perquè Lennon era un peça, he de confessar que per mi és molt més que un ídol"- i, per acabar, ha sonat La Flor De La Canela de María Dolores Pradera.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00