Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Actualidad

Una afectada per les oposicions: "Vaig començar a estudiar embarassada i ara em suposa dos mesos més d'estudi"

La Generalitat repetirà tots els exàmens de les oposicions fallides

Una afectada per les oposicions: "Vaig començar a estudiar embarassada i ara em suposa dos mesos més d'estudi"

Una afectada per les oposicions: "Vaig començar a estudiar embarassada i ara em suposa dos mesos més d'estudi"

10:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1683269016521/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La Meri Güell va presentar-se a les oposicions de la Generalitat de dissabte, concretament a les de salut pública, unes que van rebre milers de queixes per irregularitats i que van provocar la destitució de la responsable de la direcció general de la Funció Pública, Marta Martorell. "L'examen es va endarrerir més d'una hora, estàvem molt junts i no hi havia espai entre nosaltres", explica Meri Güell, "els mateixos aspirants vam denunciar que els exàmens no s'estaven repartint adequadament". "Em va semblar una falta de respecte per tots aquells que fa mesos que estudiem", es queixa.

Ara, el Govern ha anunciat que repetirà tots els processos per estabilitzar les plantilles de l'administració que va supervisar l'empresa subcontractada Cegos després del caos viscut dissabte. Els exàmens no se subcontractaran a cap empresa, sinó que es faran amb mitjans propis de l'administració catalana els dies 1 i 8 de juliol.

"Es van viure situacions inadmissibles en la funció pública. Les oposicions són sagrades", ha dit Vilagrà en una roda de premsa, que ha anunciat que indemnitzarà els afectats per les incidències "massives i flagrants". La Generalitat ja ha assumit que haurà de repetir la totalitat dels exàmens. "S'ha trencat absolutament la confiança amb l'empresa", ha dit.

"Per mi són dos mesos més d'estudis, vaig començar a estudiar quan estava embarassada i vaig utilitzar part del permís de maternitat", destaca la Meri Güell, "aquests mesos no me'ls tornarà ningú, els diners no compensen". Els tres primers mesos estudiava amb la meva nena a sobre, a sobre del coixí de lactància es posava els apunts: "Ara ja m'he reincorporat a la feina i he de compaginar la vida laboral, la maternitat i l'estudi".

Incompliment "flagrant i inadmissible"

Un total de 2.936 persones s'han queixat que els exàmens van començar tard, 1.985 lamentaven que l'espai habilitat era inadequat, 1.642 denunciaven l'ús de mòbils a les aules, 1.076 més que faltava vigilància a les aules i 993 que no hi havia prou models d'exàmens ni separació entre aspirants. A més, 683 persones van denunciar sortides no controlades de les classes.

El Govern ha decidit rescindir els contractes amb la companyia, que va guanyar un contracte d'1,4 milions d'euros per organitzar processos d'oposició durant dos anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00