Sociedad

Camino Fernández (C's Girona): "El primer que faria si fos alcaldessa seria recuperar el nom de plaça Constitució"

La formació taronja busca revalidar dues cadires, després d'un mandat convuls

Eleccions municipals 2023 - Camino Fernandez (C's Girona)

Eleccions municipals 2023 - Camino Fernandez (C's Girona)

12:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684760696747/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Camino Fernández és nascuda a Santurtzi, al Païs Basc, però fa 21 anys que viu a Girona. Ha estat auxiliar d'infermeria al Santa Caterina i ara es presenta per primera vegada com a candidata a l'alcaldia de Ciutadans Girona. "Donar-me a conèixer ha estat el gran hàndicap de la campanya municipal" ha assegurat. També ha dit que li ha sabut "molt greu" i li ha "dolgut personalment" que Míriam Pujola -fins ara regidora de Ciutadans a Girona- hagi donat suport al candidat del PP, Jaume Veray, després d'anunciar que no es presentava per motius mèdics. Ha deixat clar que malgrat que ho veu complicat, vol revalidar els dos regidors que la formació taronja té ara a l'ajuntament.

Preguntada per què és el que faria si fos alcaldessa el dia 29 de maig, ha afirmat que "canviar el nom de la plaça Constitució". "No costaria res a l'ajuntament!" ha dit. També "fer un pla de barris", que segons ciutadans, alguns són de primera i alguns de segona. "No podem arreglar tots els barris a la vegada, hem de fer un pla per identificar els problemes de cada barri".

En habitatge, és partidària d'un conveni "publicoprivat". També defensa una "oficina antiocupació", per "assessorar jurídicament als propietaris". "A Can Gibert hi ha blocs sencers que estan ocupats" explica. A més, també ha assegurat que Girona no és una ciutat segura, malgrat que les dades del ministeri indiquin el contrari. També proposa un augment d'agents de la policia local.

Per reduir les taxes d'atur a la ciutat, proposa fer un programa per reinserir laboralment a persones de més de 45 anys que es queden a l'atur.

"No faré alcalde a cap candidat independentista amb el meu vot" ha assegurat, preguntada pels possibles escenaris posteleccions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad