Sociedad

Quim Ayats: "Ens comprometem a tirar endavant el programa d'Esquerra i a arribar acords amb qui ens hi ajudi"

Esquerra, que fins ara ostentava la vicealcaldia, vol millorar els quatre edils del 2019, sostre històric del partit

Eleccions Municipals - Quim Ayats (ERC Girona)

Eleccions Municipals - Quim Ayats (ERC Girona)

26:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1684856895883/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Em veig alcalde" assegura Quim Ayats només de començar l'entrevista a Ràdio Girona. Repeteix al capdavant d'Esquerra Republicana, que l'any 2019 va aconseguir quatre regidors -el màxim històric del partit-, i va entrar a l'equip de govern l'any 2020, guanyant-se la vicealcaldia. "Tenim el projecte, l'equip i l'energia" assegura, "el resultat serà ajustat, tenim clar que hi haurà pactes. Teixir complicitats és una de les nostres fortaleses. Els reptes que tenim son molt grans i això serà fonamental" diu l'alcaldable republicà, que també ha recordat que van entrar al govern "en plena pandèmia" i "convençuts que podien sumar perquè s'aixequés la ciutat". Ha tret pit que durant la seva etapa al govern, han desencallat projectes com el Modern, la incubadora de videojocs i han recuperat polítiques d'habitatge "que no s'havien fet en els últims 10 anys".

Pel que fa als escenaris postelectorals, Ayats ha assegurat que es comprometen a "tirar endavant el programa d'Esquerra". "El nostre objectiu és Girona, i podem arribar a acords amb qui ens hi ajudi".

El nou campus de salut i les propostes que se'n deriven

Ayats també ha afirmat que el nou campus de Salut és una "oportunitat clara". "Està al costat de Mas Xirgu, que ha de fer una transformació. Hi ha solars buits i altres tipus de comerços. Ha d'esdevenir un nou barri", apunta. En àmbit econòmic, apel·la a "l'especialització intel·ligent", és a dir, a "aprofitar el que ja som bons", com el sector químic i l'agroalimentari. També ha assegurat que "cal retenir i atraure talent". Plaça Espanya i Plaça Catalunya són dos espais on Esquerra "actuaria immediatament".

15% de lloguer social

En habitatge, Ayats ha explicat que en el seu programa electoral plantegen "habitatge social amb un pla molt definit per arribar al 15% d'aquest social". També ha fet una crida perquè "se cedeixin els habitatges de la SAREB a l'Ajuntament de Girona" i també arribar a acords amb altres institucions, com la INCASOL.

Més bicicleta

En mobilitat, Ayats ha assegurat que cal treballar amb l'àrea metropolitana de Girona, perquè la mobilitat "no es limita per municipis". "Més ús de la bicicleta és fonamental" ha dit, "i haurem de treballar per millorar la seva convivència amb el cotxe en alguns carrers". També ha posat el focus en desplaçaments que "es poden estalviar", i en aquest sentit, ha exposat la necessitat de nous aparcaments dissuasoris a Masgrí i a Domeny. Pel que fa al repte de la zona de baixes emissions, ha assegurat que "la responsabilitat és de l'administració" i que "hem de donar eines perquè la millor opció sigui el transport públic".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad