Sociedad

"Cada vegada hi ha més por als okupes"

Entrevista a Fèlix Gómez, de la botiga Lo Serraller de Lleida

Un moment de l'entrevista a Fèlix Gómez a Ràdio Lleida.

Fèlix Gómez (Lo Serraller): "Cada vegada més la gent té molta por a que li okupin la vivenda"

12:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000044335/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Ara fa un any coneixiem la botiga Lo Serraller de Lleida i el sector dels manyàs, els professionals que ajuden les persones que s'han oblidat les claus a poder entrar a casa seva o bé a canviar-se la porta per una altra, de més segura. Fa un any sortiem de la pandèmia i la botiga Lo Serraller feia poc que havia obert. Ara, que ja té una trajectòria més àmplia i una experiència més ferma, comptem de nou amb el seu propietari, en Fèlix Gómez, per què ens faci un balanç d'aquests últims mesos, tant des del punt de vista dels serveis que ofereixen com des del punt de vista comercial, com a botiga on rebre els encàrrecs a l'avinguda Catalunya.

Portes segures

Assegura que ara els ciutadans els coneixen més i tenen molta feina, bàsicament de "persones que volen canviar la porta o el sistema de seguretat, per un de millor" i de més segur. Cal que la gent sàpiga "lo segura" que és la seva porta, afirma Gómez. "Una porta amb el millor pany del mercat, si la porta no és segura, no serveix de molt. Hi ha molta gent que no sap el que té. Una porta segura avui dia és una porta acuirassada de seguretat. És una despesa important, d'aproximadament d'uns 3.500 euros + IVA, però a vegades alguns clients que la volen la demanen després que els hagin entrat a robar i els hagin sostret més que aquesta quantitat".

Prevenció d'okupacions

A banda d'evitar assalts i robatoris, també hi ha un altre motiu per canviar la porta o reforçar-ne la seguretat. Un motiu que ara fa un any ja començava a notar la botiga Lo Serraller però que ara ja s'ha fet evident: és les okupacions il·legals de pisos. I la botiga Lo Serraller n'és tota una experta fins al punt que ha fet formació a Guàrdia Urbana i Mossos sobre tipus d'eines que permeten identificar persones que es dediquen a okupar pisos. Segons Fèlix Gómez "cada cop hi ha més por a que a un (propietari) li okupin un pis" i estan rebent força consultes i peticions de servei en aquest sentit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00