Última hora

Varios heridos, incluidos niños, en un ataque con arma blanca en un parque de Annecy, al sur de Francia

Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Glòria Balañà i Altimira: "És un plaer poder escoltar música sense fer res més"

La seva primera feina relacionada amb el teatre va ser de taquillera del Teatreneu

Llapis de memòria de Glòria Balañà i Altimira (24/05/2023)

Llapis de memòria de Glòria Balañà i Altimira (24/05/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230524_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria de la directora teatral i dramaturga Glòria Balañá i Altimira, que demà estrena l'espectacle "Els ossos de Montaigne" a l'Espai Brossa.

La primera cançó que hem escoltat és Aviones Plateados d'El Último de la Fila; "forma part de la meva joventut, que es podria resumir en concerts i amigues. A més, aquest estiu vam anar amb la família de vacances a Suïssa, i al cotxe vam tornar a escoltar-la i a cantar-la tant d'anada com de tornada". To seguit ha sonat Blues Per Nadal d'Umpah Pah; "de tots els grups catalans de música que van aparèixer entre finals dels vuitanta i principis dels noranta, em quedo amb Umpa Pah i la veu trencada d'Adrià Puntí. Les seves cançons les trobo molt melancòliques".

Roxanne de The Police és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de la Glòria Balañà i Altimira, un tema que també la trasllada a la seva joventut; "em recorda a la meva germana Raquel. Ella és la germana gran i jo escoltava els grups que ella escoltava. L'Sting ens agradava molt, però l'Steve Coppeland a la bateria també. A continuació hem escoltat Alive de Pearl Jam; "és la música que em connecta amb el meu company, el Miquel, quan vam començar a sortir. Pearl Jam era un dels seus grups preferits i a mi m'emocionava la veu del cantant i les melodies. És rock, però a mi m'arribava tendresa".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de la Glòria Balañà Altimira: Summertime de Janis Joplin -"pertany a la meva època d'adolescent, quan era una mica hippie. M'agradava molt la Janis, la seva veu i el moviment que representava"-, Me Yelassan de Tarta Relena -"són dues noies molt interessants que canten de meravella. A una d'elles la conec perquè va fer classes de piano al meu fill. M'han inspirat molt a l'hora d'aixecar el meu últim espectacle. De fet, hem treballat el procés de creació amb les seves músiques"- i, per acabar, ha sonat Productes De Neteja d'Antònia Font; -"per mi són imprescindibles. Són brillants les lletres i les melodies. Aquest tema en concret, m'encanta per com barreja una lletra de territori quotidià amb una música delicada"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •