Sociedad

Reeducar el sòl pèlvic per millorar la qualitat de vida

Entrevista a Gemma Lloses, llevadora, sobre la realitat que es troben a la consulta arran de l'ampliació dels serveis de sòl pelvià

Un moment de l'entrevista a Gemma Lloses, llevadora, a Ràdio Lleida per parlar de l'ampliació de serveis de la consulta de sòl pelvià.

Gemma Lloses (Llevadora): "Les dones callem disfuncions com les pèrdues d'orina i ho trobem normal"

17:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000043567/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

El Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Lleida ha ampliat la consulta de sòl pelvià tant al CAP Onze de Setembre com a l'Arnau amb l'objectiu de milorar l'atenció a les dones que pateixen, per exemple, incontinència unirànira o bé prolapse genital, és a dir, pèrdua de fermesa dels músculs pèlvics. A més, per a les embarassades s'amplia l'atenció amb una nova consulta de massatge perineal, adequat per a les gestants quan es troben al tercer trimestre, és a dir, al final de l'embaràs.

En aquest sentit, Gemma Lloses, llevadora, reconeix en aquesta entrevista que les dones acostumen a "callar" disfuncions com la pèrdua d'orina perquè "socialment sembla que està acceptat que quan una dona arriba a certa edat, en una etapa de post-menopausa tenir pèrdues és normal" però treballar el sòl pèlvic "des de fa molts anys ha estat el gran oblidat" en els tractaments per a millorar la qualitat de vida de les dones que pateixen aquestes pèrdues d'orina. I afegeix "és un tema bastant tabú. Les dones es donen vergonya. Parlen de casos en que estaven per exemple en un sopar i se'ls va escapar (el pipí) en posar-se a riure" i s'avergonyeixen. "És un tema molt silenciat, molt tabú i costa que ens arribi".

Segons el departament de Salut, el 12% de les dones catalanes entre 45 i 65 anys i un 26% de les que tenen entre 65 i 74 anys tenen pèrdues involuntàries d'orina. Les dones que han tingut fills tenen més risc. També de patir prolapse de l'úter o dolor perineal, molèsties a la zona de sota el melic i la cadera. Davant d'aquesta realitat, la consulta de la llevadora de sòl pelvià de Lleida ha anat millorant des que es va posar en marxa al 2018. Es fa una valoració individualitzada de la pacient, el grau de patologia que presenta, l'afectació a la seva qualitat de vida i els factors de risc. La idea és que aquestes disfuncions es puguin treballar i reeducar

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •