Ocio y cultura

Oriol Nolis: "Soc un disfrutón"

És l'actual director de RTVE a Catalunya

Llapis de memòria d'Oriol Nolis (25/05/2023)

Llapis de memòria d'Oriol Nolis (25/05/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230525_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del periodista, escriptor –ha publicat la seva segona novel·la "La fragilidad de todo esto"- i actual director de RTVE a Catalunya, Oriol Nolis.

Abans d'escoltar les cançons del Llapis de Memòria de l'Oriol Nolis, ha sonat What You Get Is What You See de Tina Turner, a la qual hem volgut retre un petit homenatge després que ahir s'anunciés la seva mort; "si hagués pogut incloure més cançons al meu Llapis de Memòria, ben segur que hauria inclòs una de Tina Turner".

La primera cançó del Llapis de Memòria de l'Oriol que hem escoltat és Busca Lo Más Vital de la banda sonora de la pel·lícula "El Libro De La Selva"; "És la meva pel·lícula preferida de Disney. Aquesta cançó és una lliçó de vida. I crec que la seva vitalitat em representa". Tot seguit ha sonat Soy Lo Prohibido d'Olga Guillot; "totes les cançons d'Olga Guillot em recorden a la meva àvia. A més soc molt fan dels boleros i em semblen el gènere musical que millor descriu la vida. Tinc clar que la vida és un bolero".

Gold de Prince és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria de l'Oriol Nolis; "Prince és una constant a la meva vida. Admiro el seu enorme talent i la capacitat de barrejar gèneres. És un artista únic". A continuació ha sonat Un Mundo Raro de Chavela Vargas, un tema que el fa recordar tota la seva vida amorosa; "ningú ha cantat l'amor i el desamor tan bé com ho feia Chavela Vargas".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria de l'Oriol Nolis: I'm Beginnig To See The Light de The Ink Spots -"me la poso sovint quan arribo a casa després d'un dia dur de feina. És la cançó del descans del guerrer"-, Ay Amor de Bola Nieve - "forma part de la banda sonora de "La flor de mi secreto", de Pedro Almodóvar, una de les meves pel·lícules preferides" i, per acabar, ha sonat la cançó principal de la banda sonora de "Gone with the wind" -"per mi és la millor pel·lícula de la història i la que té el millor personatge de ficció que s'ha escrit"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad