Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Pla de viabilitat: la Lliga demana al Barça que detalli la seva despesa

Expliquem detalls del pla de viabilitat presentat pel Barça a la Lliga, basat exclusivament en la reducció de les despeses del club i en alguns futurs ingressos, com la signatura de nous patrocinadors.

Pla de viabilitat: la Lliga demana al Barça que detalli la seva despesa

Pla de viabilitat: la Lliga demana al Barça que detalli la seva despesa

12:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1685012393611/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça ha aportat més informació a la Lliga perquè li aprovin el pla de viabilitat. El club blaugrana va presentar un pressupost amb menys despessa que l'anterior i més ingressos, condicions indispensables per a la Lliga per aprovar el full de ruta blaugrana. El club blaugrana treballa per reduir despessa, salaris esportius (del futbol i d'altres esports) i corporatius (ja s'han estat acomiadant professionals els darrers mesos) i al mateix temps preveuen nous ingressos. Al pla no s'hi inclou cap operació extraordinària. Ni palanques ni vendes de jugadors.

El Barça encara no ha rebut el vist-i-plau de la patronal perquè els demanen més informació. L'organisme controlat per Tebas accepta el pressupost però demana el detall de com es produirà la retallada i els nous ingressos. En aquest sentit, la sortida de Jordi Alba o l'anunci d'un nou patrocinador, Ambilight TV, que ja apareixerà a la màniga de la samarreta al proper partit, són passos fets per convèncer la Lliga.

El conjunt culer també ha de eliminar "despessa supèrflua". Els viatges són una partida que es veurà retallada així com les seccions. El futbol base, que pel Barça és una inversió, no una unitat de negoci, ha de passar a ser més sostenible. No tots els jugadors arriben a consolidar-se al primer equip. L'objectiu és aconseguir cobrir tota la despesa del futbol base (uns 30 milions anuals) fent negoci amb els jugadors que no tindran lloc a l'equip de Xavi. També s'intentarà rendibilitzar el bàsquet, l'handbol, l'hoquei i el futbol sala, retallant salaris i maximitzant ingressos. En aquest sentit el Palau ha doblat el ticketing aquesta temporada. L'objectiu, a la llarga, és convertir-les totes en seccions autosostenibles, com el primer equip femení. Les seccions amateurs també es veuran afectades però no en desapareixerà cap.

La Lliga demana ara més detall de les accions engegades. Bàsicament, reclamen al Barça com afrontarà aquestes despeses. La Lliga demana que es desenvolupin els detalls de diverses partides. El Barça va enviar la informació que va considerar imprescindible i la Lliga demana aprofundir-hi. Tebas no té pressa però al Barça sí que la tenen per no aturar el mercat d'estiu. Quan aquest pla de viabilitat s'aprovi el Barça inscriurà directament Gavi i Araujo, que segons fonts del club, ja entren en plantilla del primer equip amb la documentació presentada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •