Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El jutjat que investiga el cas Negreira accepta la personació del Real Madrid com a perjudicat

La jutgessa admet el Reial Madrid com a perjudicat per les presumptes "actuacions del Barça destinades a afavorir el club en la presa de decisions dels àrbitres i, d'aquesta forma, en els resultats de la competició"

El jutjat que investiga el cas Negreira accepta la personació del Reial Madrid com a perjudicat

El jutjat que investiga el cas Negreira accepta la personació del Reial Madrid com a perjudicat

04:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1685100075499/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La jutgessa que investiga el 'Cas Negreira', destapat per la Cadena SER, ha acceptat la personació del Real Madrid com acusació particular i el considera víctima del cas. La magistrada docent, per part seva, ha rebutjat que el Consell Superior d'Esports (CSD) formi part de la causa com a acusació particular.

A la resolució, la jutgessa d'Instrucció 1 de Barcelona considera que la competició podria veure's adulterada per l'actuació de persones vinculades al Futbol Club Barcelona per afavorir el club en la presa de decisions arbitrals i per tant, també, en els resultats de la competició , cosa que afectaria la resta d'equips. Inclòs el Real Madrid. "Els elements investigats indicialment es refereixen a determinades actuacions de persones vinculades al FC BARCELONA destinades a afavorir el Club en la presa de decisions dels àrbitres i, així, en els resultats de la competició", escriu la magistrada Sílvia López Mejía.

La majoria dels acusats -entre ells el Barça, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell- s'oposen a la personació del Real Madrid al·legant que els seus interessos ja estaven delegats a la Lliga, que ja forma part de la causa. El magistrat discrepa: "És indiferent que l'organització de la competició correspongui a La Lliga, perquè qualsevol Club que hi participa té un interès directe que no es produeixin actes de qualsevol naturalesa que impliquin una manipulació esportiva, de manera que es pugui produir l'alteració il·lícita del resultat de la competició”, escriu a la interlocutòria.

Tancament de porta al CSD

El jutjat ha descartat la personació del Consell Superior d'Esports, organisme que depèn del Govern, atès que no pot ser considerat víctima del 'Cas Negreira': "no es pot considerar víctima o ofès pel delicte ni, per tant, pot exercir la acusació particular". Segons la magistrada, el CSD no va patir cap perjudici directe de les accions investigades. La instructora conclou que el CSD és un organisme de naturalesa administrativa que pot instar sancions pròpies. En els casos de conductes que excedeixin el que és esportiu, i que revesteixin indicis de delicte penal, correspon al CSD informar l'autoritat judicial o fiscal.

Sí a socis del Barça i del Real Madrid

La magistrada ha admès també la personació a la causa de diversos socis del F.C. Barcelona i també del Real Madrid com a acusació popular. Es tracta de Luis José Sáenz de Tejada Vallejo, soci del club blanc; i Pompili R. i l'Associació per a la Promoció d´Activitats Socials i Esportives 2004, com a socis de l´equip blaugrana. La magistrada rebutja que siguin part com a acusació particular, atès que "no hi ha cap perjudici, moral i patrimonial, ja que no mantenen cap relació amb una competició de la qual en son simples espectadors".

Tot i això, sí que els reconeix el seu interès per exercir l'acusació popular: "concorre en tots ells un interès legítim en l'objecte concret de la causa, en la seva condició de socis del Reial Madrid CF i del FC Barcelona i, per això, interessats a combatre la manipulació de les competicions esportives per protegir la integritat de l'esport i l'ètica professional”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad