Sociedad

La DO Empordà supera per primer cop els 6 milions d'ampolles venudes

La meitat de la producció es distribuxie a les comarques de Girona i les compres directament al celler ja superen el 16%

Ampolles de la DO Empordà.

Ampolles de la DO Empordà. / DO E

Girona

La DO Empordà ha venut més de 6 milions d'ampolles durant el 2022, un 3% més que l'any anterior. És la primera vegada que supera aquesta xifra, consolidant la tendència a l'alça dels últims anys.

El mercat gironí segueix essent el principal consumidor d'aquest vi, amb el 50'4% de les ampolles. Les vendes a la resta de Catalunya han crescut i ja representen un 23'4% del total. L'augment s'explica per l'increment de vendes a les comarques de Barcelona, on la DO fa temps que hi fa esforços comercials importants.

La venda directa tambés es consolida i ja representa un 16%. Està molt relacionada amb l'enoturisme, una pràctica que va a més els últims anys.

El que ha anat a la baixa son les vendes a l'exterior. De representar un 8% el 2021 s'ha passat a un 6'6%. Son 383.146 ampolles que es venen principalment a països europeus com Suïssa, Alemanya, Paisos Baixos, França, el Regne Unit però també als Estats Units o a la Xina. Segons el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, és una quota de mercat tan petita per una DO petita com aquesta que qualsevol incidència la pot fer variar.

El vi més venut segueix sent el negre, amb 3'4 milions ampolles; el doble que el vi blanc, que és el segon en l'ordre de preferència dels consumidors. Els rosats, amb poc més de 640.000 ampolles son els tercers al rànquing.

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, ha passat per l'Aquí Girona. Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Xavier Albertí, president de la DO Empordà

09:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1685965675096/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00