Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Qui s’assembla més a Busquets: Zubimendi o Neves?

Al 'Què t'hi Jugues!' expliquem detalls de l'informe que han elaborat tècnics del Barça per saber qui seria el millor substitut de Sergio Busquets: Rúben Neves s'hi assembla més que Zubimendi

Qui s'assembla més a Busquets: Zubimendi o Neves?

Qui s'assembla més a Busquets: Zubimendi o Neves?

09:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1686053303135/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ahir al 'Què t'hi Jugues!' vam explicar els detalls d'un informe que ha elaborat el FC Barcelona amb una llista dels jugadors que tenen les característiques més semblants a Sergio Busquets, i avui hem detallat què diu l'informe sobre Rúben Neves i Zubimendi.

En la comparativa Busquets - Zubimendi - Neves, utilitzant els 5 paràmetres que es fan servir per analitzar-los (atac, creació, tècnica, defensa i tàctica) Neves guanya en tot a Zubimendi excepte en l’apartat defensa. I supera fins i tot a Busquets en dos dels cinc paràmetres: atac i tècnica.

Estadísticament, el portuguès és qui té les característiques més semblants, però els detalls de l'informe de Neves i Zubimendi, deixen millor el jugador de la Reial Societat.

Què diu l'informe de Zubimendi?

Aspectes físics. Es destaca que té un físic fort, però es deixa clar que podria millorar aquesta força aplicada en accions de lluita i de contacte. Diuen que li falta potència i contundència en pilotes aèries. L'informe remarca que Zubimendi no és un jugador especialment ràpid en espais reduïts, però és àgil en canvis de direcció i té bona acceleració. Jugador posicional, però amb bastant recorregut en espais reduïts. També es destaca que té bona capacitat aeròbica.

Aspectes tècnics. És dretà i té bona tècnica en controls simples i orientats, domina la passada curta i mitja, juga bé a un o dos tocs i té bon desplaçament (tot i que en llarg hi juga poques vegades). També es destaca que té bona passada amb l'esquerra i que es perfila bé en els dos costats. Té bona visió perifèrica.

Aspectes tàctics. En l'informe s'explica que pot jugar com a doble pivot o tot sol. Diuen que jugant de doble pivot, dels dos jugadors, Zubimendi seria el de menys recorregut perquè és molt intel·ligent per col·locar-se a nivell defensiu i fa bones cobertures als companys. Té bona lectura del joc, sap quan ha de sortir a pressionar a dalt i la transició enrere és ràpida. Especifiquen que quan juga com a pivot ell sol mai perd la posició, fa cobertures constants als companys i dona equilibri a l'equip sense deixar que es trenqui. Sempre està molt concentrat i mana i organitza l'equip. Sap quan ha de protegir la pilota i quan jugar a un o dos tocs sense pèrdues, i té recursos per sortir d'espais reduïts. Tot i tenir bona lectura de joc, no dona gaires assistències ni prova gaire el xut llunyà.

Conclusió informe Zubimendi. El jugador ha crescut molt en els últims anys, és líder de l'equip per la seva regularitat i compromís, amb la seva personalitat s'ha guanyat el respecte de jugadors TOP com Merino, Oyarzabal i Silva, i porta el ritme del joc i de l'equip amb molta solvència. Té molt marge de millora i seria una bona incorporació de present i futur.

Què diu l'informe de Rúben Neves?

Aquest informe concret està fet el 13 de maig, coincidint amb un Manchester United - Wolverhampton, però s'elabora a partir de veure'l en un total de 3 partits.

Definició. Que és un jugador amb bon físic, amb velocitat més que correcta tant en sortida de pilota com en distància mitja-llarga. Que s'associa bé per dins i té bon toc de pilota. La persona que fa aquest informe de Neves diu que el jugador sol aparèixer per elaborar el joc ofensiu, però diu, literalment, "el vaig veure patir quan va rebre pressió, i va abusar de les passades enrere". Prefereix associar-se amb els jugadors que té a prop, però té bon xut i precisió en desplaçament en llarg. És correcte en el joc aeri, però no és un dels seus grans forts. Tàcticament cobreix molt de camp i recorre molts quilòmetres.

Més detalls. Defensivament, és un jugador atent per ajudar els companys, que va bé al tall, per terra interceptant la pilota, que és un bon recuperador. Però, en canvi, el tècnic que fa l'informe, diu que li transmet que té molts problemes en transicions ràpides del rival, problemes provocats perquè Rúben Neves "vol estar en massa llocs alhora". A la persona que fa l'informe li crida l'atenció que Rúben Neves abusa diverses vegades de desplaçaments en llarg i pilotades després de recuperar la pilota tenint opcions d'associar-se o sortir jugant la pilota amb sentit. I conclou que "és un bon jugador", que recorre molts quilòmetres, amb bon sentit associatiu i defensivament correcte a nivell posicional. Això sí, diu que per jugar de pivot defensiu hauria de ser capaç de tenir un rigor tàctic que no ha transmès en els partits que s'han vist. "Si jugués al doble pivot necessitaria al costat a un jugador amb bon sentit tàctic, com al Wolverhampton té a Mario Lemina, que ho fa molt bé, que sàpiga coordinar-se per no trencar l'equip. Algú que doni equilibri quan Rúben Neves abandona la zona del mig del camp, cosa que fa de manera impulsiva, diu l'informe.

Conclusions. Neves és un bon jugador, amb molt bones condicions i que pot donar rendiment en clubs de màxima exigència, però sempre depenent de la funció que es vol que exerceixi dins el camp.

En l'informe es detalla amb dades que, Martín Zubimendi i Rúben Neves són els dos jugadors que tenen més característiques semblants a Busquets. S'utilitzen cinc paràmetres per analitzar-los: atac, creació, tècnica, defensa i tàctica. Neves guanya en tot a Zubimendi excepte en l'apartat defensa. De fet, supera fins i tot a Busquets en dos dels cinc paràmetres: atac i tècnica.

La comparativa entre Busquets-Neves-Zubimendi

BUSQUETSRÚBEN NEVESMARTÍN ZUBIMENDI
ATAC556051
CREACIÓ686756
TÈCNICA656752
DEFENSA695566
TÀCTICA756967
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00