El BalcóEl Balcó
Sociedad

¿Què és l'Hyrox, l'esport de moda?

Coneixem l'Anna Buxó campiona del món en la categoria de 50 a 54 anys.

Barcelona

Amb el CrossFit, ningú en sabia res fa uns anys i ara el practiquen més de setanta-set mil persones a Espanya, segons la revista Forbes. Una tendència que també pot passar amb un esport similar, l'Hyrox.

L'Hyrox és una nova carrera fitness que combina 8 quilòmetres de córrer i 8 exercicis, de manera intercalada: es corre 1 quilòmetre i després es fa un exercici, típic de CrossFit, i així successivament fins que s'acaba. Són exercicis senzills, però intensos; estires una corda, fas rem en una màquina, carregues uns sacs, llences una pilota que pesa uns quants quilos i la reculls fent un esquat, etc. I guanya qui ho faci més ràpidament.

UNA CAMPIONA DE CASA

Segons la web oficial d'Hyrox...dels més de 100.000 atletes que competeixen en tot el món, uns 1.500 es classifiquen pels campionats mundials i la guanyadora en la categoria PRO (de 50 a 54 anys), resulta que és una catalana de l'Empordà. Es diu Anna Buxó, i va completar la prova del campionat mundial amb 1 hora, 15 minuts i 16 segons, per davant de la finlandesa Kristiana Gunnarsdóttir, que té el rècord del món de la prova en la seva categoria.

L'Anna ha explicat als micròfons del Balcó que necessita una competidora de Hyrox per poder fer aquestes proves en el mínim temps possible: "has d'entrenar bastant la força, però no pots deixar de banda la potència, resistència i velocitat que és el que et permet fer amb menys temps totes les proves". La campiona empordanesa va entrenar sis dies a la setmana durant dos mesos per assolir la forma i el nivell per coronar-se en el campionat mundial de Manchester. Tot això ho combina amb impartir classes d'aquesta disciplina i amb el seu càrrec de regidora a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. "Jo encara no em crec que sigui la campiona mundial d'Hryox" reconeix l'Anna, que va arribar a aquesta modalitat de fitness a partir de començar a fer CrossFit durant la pandèmia i d'apuntar-se a alguna competició per parelles.

En la nostra conversa, ha reconegut, que si no fos pel seu marit ella no hauria començat a competir en Hyrox: "El meu home em va apuntar a la competició de Barcelona sense jo saber-ho, i em va dir, ara ja saps que has de fer, a entrenar més!". A banda de l'entrenament l'Anna reconeix que per competir cal un treball mental perquè "si et falla el cap, et falla tot i tens la segona trepitjant-te els talons."

HYROX ALS GIMNASOS DE BARCELONA

La Laura Polo Dalfó ha anat fins al Viva Gym Glòries, un dels gimnasos de la ciutat on es practica l'Hyrox per veure com és una classe. En aquest gimnàs fa dues temporades, com ells anomenen als períodes de setembre a juny, que fan aquestes classes, i aquestes solen tenir un màxim de 16 persones per grup, que fan els exercicis que se solen veure en una competició, però enfocats a un treball més funcional. El seu instructor, el Kike, assegura que "són classes molt inclusives, hi pot participar tant algú amb experiència com sense, ja que s'evita fer exercicis molt complexos." Des del mateix gimnàs també encoratgen als seus usuaris a què competeixin en els tornejos oberts que es fan a la ciutat, oferint-los descomptes per competir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00