Sociedad

"La modernització del reg és la clau en la lluita contra la sequera"

Elías Fereres, catedràtic emèrit de la Universitat de Còrdova, investit doctor "honoris causa" de la UdL

Un moment de l'acte d'investidura com a doctor "honoris causa" de la UdL al catedràtic emèrit de la Universitat de Còrdova Elías Fereres.

Elías Fereres (Doctor Honoris Causa UdL): "Cal frenar l'expansió del reg i assegurar que el reg que ja funciona, es pugui mantenir".

03:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000045312/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La UdL ha investit el catedràtic emèrit de Producció Vegetal de la Universitat de Còrdova Elías Fereres com a doctor "honoris causa" aquest dimecres. Abans de l'acte d'investidura, en atenció als mitjans, ha assegurat que "la clau (per combatre la sequera al camp a les comarques de Lleida) és que els sistemes de reg es modernitzin per a poder gestionar l'aigua amb major control i precisió i poder  utilitzar-la de forma més productiva. Això s'ha fet ja en part de la província, però en queden altres per modernitzar i s'hauria de fer amb el suport estatal i autonòmic".

Sobre si a Lleida, en general, pel que fa a la gestió de la sequera i de l'aigua disponible estem pitjor o millor que a la resta de l'Estat, Fereres ha dit que hi ha punts de la resta de l'estat que estan "pitjor" perquè tot i haver fet aquesta modernització del reg, no tenen aigua més que per assegurar la supervivència dels arbres. Igual com està passant amb el canal d'Urgell. Per tan, no  n'hi ha prou en modernitzar el reg per combatre la sequera. "No cal tenir submnistrament suficient", ha afegit. "Però a mesura que el reg s'ha anat expandint, el subministrament per hectàrea ha anat disminuïnt. Per tant, cal, per una banda, frenar l'expansió (del reg) i assegurar-nos que el que ja està posat en reg es pugui mantenir".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00