Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Guillem Solé: “M’agrada fer les coses a mort, donant-ho tot”

L’artista recorda el primer concert que va fer amb 14 anys i parla de l'èxit del seu grup

Guillem Solé al Llapis de Memòria

Guillem Solé al Llapis de Memòria

56:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715611282177/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de Memòria’ de Guillem Solé, el cantant i compositor de Buhos. Un grup amb cançons amb més de 21 milions de reproduccions, un fet impensable en la música en català. Un grup que porten una mica més de 15 anys als escenaris transmetent molta energia i simpatia. En Guillem, a més, va ser jugador d’hoquei seguint la tradició familiar, però va penjar els patins per la música. Tot i que no ho ha deixat mai del tot perquè, com a periodista que és, ha retransmès aquest esport a diferents mitjans com Barça TV.

El primer concert

En Guillem escriu poemes des dels 8 anys. Ho feia sobre les coses que li passaven el dia a dia, sobre els professors, sobre les noies que li agradaven... Algunes d’aquestes obres es van convertir en lletres per les seves cançons. “El fet de poder rimar m’agradava molt des de petit. Fer música per mi sempre ha sigut un joc”, diu l’artista.

Amb el Jaume Nin, que, avui dia, és el guitarrista de Buhos, va començar a compondre cançons i, tots dos, eren grans seguidors de Els Pets. “Ens identificàvem molt amb ells. Parlaven de coses que et passaven a tu. Eren sensibles i profunds”, recorda. “Nosaltres tenim molts dels pets. Mai he sigut el que cantava millor, però li he posat molt amor a les meves lletres”.

Amb 14 anys els dos amics van organitzar un concert a casa del Jaume. Amb els diners de les entrades van fer una barra amb cervesa gratuïta. També van col·locar llums i una font. “El que menys ens vam treballar van ser les cançons”.

Un grup d’èxit

La seva cançó ‘Volcans’ té quasi 22 milions d’escoltes. “Aguanta molt bé el pas del temps. Hi ha cançons que tenen un pet fort i després de dos anys ja ningú la vol escoltar. Altres tenen un pet sostingut”.

Buhos s’ha convertit en un dels màxims exponents de la música catalana contemporània i , això, ho demostren les 10 vegades que han anat a les festes de la Mercè de Barcelona a tocar. “Sempre hi ha algú que té la brillant idea de portar-nos a la Mercè i sempre s’omple al màxim”.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00