Sociedad

Tarragona comptarà amb 200 nous pisos de lloguer social

La construcció començarà l'any vinent i finalitzarà el 2026

Presentació del projecte / Cedida

Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona, juntament amb la Fundació Salas, construirà un total de 192 habitatges de lloguer social, que estaran ubicats entre Campclar i Bonavista. L'objectiu del consistori és evitar que els joves marxin a altres poblacions i adaptar els preus perquè siguin accessibles per a tota la ciutadania. El projecte entra dins dels fons europeus Next Generation amb una inversió de 6,9 milions d'euros, mentre que el pressupost final rondarà els 30M d'€. Les obres començaran durant el primer semestre de l'any 2024 i finalitzaran el 2026.

El preu mitjà de les vivendes serà de 6,63 € per metre quadrat i el cost mensual de cada pis anirà dels 334 € als 466 €, depenent del nombre d'habitacions (n'hi haurà d'una, de dues i de tres). A més, també hi haurà disponible una plaça d'aparcament i un traster per un preu de 76€, a més de zones comunitàries, espais enjardinats i tres locals comercials. Dels 192 habitatges, es reservaran un 25% per a joves de menys de trenta-cinc anys i un altre 25% a persones majors de seixanta-cinc anys o amb discapacitat.

L'edifici estarà format per dos blocs de catorze plantes. La capacitat dels habitatges d'una habitació serà de 43 metres quadrats útils, els de dos dormitoris en tindran 54 i els de tres habitacions comptaran amb unes dimensions de 77 metres quadrats útils.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00