Última hora

FIN A LA TREGUA Israel anuncia que reanuda los bombardeos y pone fin al alto el fuego en la Franja de Gaza

Gastro

Carnal, el lloc més carnívor de Barcelona

Un steak house diferent amb carns premium dry aged i de tot el món

Plat del restaurant Carnal (Barcelona)

Barcelona

Carnal acaba d'obrir les seves portes com un restaurant eminentment carnívor on tots els plats passen per la brasa. Un steakhouse diferent que també passa pel foc cabdells, bacallà o pollastre. Carns madurades de tot el món manen en una carta que també ofereix un steak tartar de bou sense mostassa ni tàperes, 100% carn. Un restaurant sense trampa ni carbó on la brasa funciona amb llenya d'alzina. Carnal oferta fins a 22 ítems fixos de carns i derivats, encara que els suggeriments permeten ampliar al catàleg. Simenthal, Frisona, Rossa gallega, Hereford... Costella, chuleton, part alta, part baixa… “Anem aprenent d'orígens, talls i maduracions perquè el client pot anar provant i trobar el seu favorit”, explica el xef Joaquín Ignacio Sánchez.

Història del restaurant

Joaquín Ignacio Sánchez ha erigit Carnal a la seva manera, com un steak house en sentit obert, que incorpora el vegetal, on tot gira entorn la graella. “Soc uruguaià i m'he format a Sant Sebastià al Basque Culinary Center”. A la graella fa reviure carns madurades de tot el món que li agrada deixar reposar a la cambra fins a 150 dies. “És el temps ideal”. Amb aquesta maduració, amb més i amb menys, Carnal ofereix una gran varietat de talls, races i procedències, “per a introduir al client en el món de la carn si no el coneix i escalar-hi si està interessat”.

Sánchez juga amb les carns en la cambra sense tancar-se a procedències ni tipus concrets, però anomenant-les totes per nom i cognoms. “No tot és gallec ni tot és bou”. N'hi ha d’argentines, uruguaianes, nord-americanes, alemanyes... “Miro com són i quina infiltració tenen, i les conservo com toca. Després vaig tallant sota demanda. La idea és anar allargant les maduracions”.

Plats Estrella

La picanha, el bife, l'entranya, el llom baix o el filet. També el magret d'ànec, el bacallà o el moniato. Fins i tot els pèsols o els espàrrecs quan és temporada. Sense focs ni forn, tot el que surt en cocció a Carnal passa per la brasa excepte algunes postres i entrants. Es pot començar per un entrecot amb os de vaca europea madurada 60 dies, un bife Hereford uruguaià o una entranya de Wagyu nacional; plats que es demanaran individualment i que surten sempre amb patates -encara que el client pot canviar-les per amanida- després d'haver compartit uns daus de tonyina vermella amb wakame, ponzu, nori i edamame; un tiradito de salmó, ají groc i coriandre, o un moniato cuit 12h en cendres, stracciatella de burrata i avellanes.

Llengua d'Angus fumada amb adobats (Restaurant Carnal))

També, per què no, unes croquetes de galta Black Angus, uns calamars amb oli d’ajíes o un pop a la brasa amb chimichurri d'algues i parmentier d'herbes. L'oferta prèvia és suculenta, però lleugera, i segueix la lògica de producte top, brasa i mínim acompanyant. Ho fan també els dos steak tartar de la casa, de bou amanit amb gemma confitada i de Black Angus argentí i foie micuit, amanits amb molts menys ingredients de l'habitual per “realçar el gust de la carn”, sense mostassa ni tàperes, 100% carn crua. “Un steak més net”.

Carnal és un restaurant de carn de boví, però open-minded, doncs al bou o a la vaca li afegeix verdures, porc i peix. Així, també previ pas per la brasa, serveix costella de porc 100% ibèric “que es menja al punt, com es menja la carn vermella”; pollastre *coquelette criat a grans; magret d'ànec francès, “més cruixent”; salmó a la brasa amb shitakes, o bacallà negre d'Alaska. Peixos, aquests últims, que aniran entrant i sortint de carta segons temporada.

Preu carta

El preu mitjà per comensal surt a uns 70 euros per persona.

Espai

El restaurant Carnal està al centre de la ciutat i té una capacitat per a 144 persones. Compta amb dos reservats per a una dotzena de comensals cadascun.

Restaurant Carnal steak house (Barcelona)

Horari i adreça

 • De dilluns a dimecres, d'13 a 00 h.
 • Dijous, de 12 a 02.30 h.
 • Divendres i dissabte, de 12 a 03 h.
 • Diumenge, d'13 a 00 h.

Carrer Enric Granados, 52, Barcelona

Anècdota

En aquest local, el joc de sala existeix. Hi ha gronxadors que fan de cadira d'algunes taules, hi ha joc amb el personal quan pregunten pel punt de la carn i succeeix amb els plats a taula. Aquests, els calents, arriben amb unes pedres perquè el client acabi les carns al seu gust. De la cuina surten al punt que el xef creu que és el millor per cada carn, però dona llibertat al client perquè faci el que vulgui”.

Restaurant Carnal steak house (Barcelona)

Sobre la firma

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

  Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona y Máster en Periodismo Avanzado y Reporterismo. Trabaja en Ràdio Barcelona des de 2018.

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00