Sociedad

Tres persones han mort a les carreteres catalanes en les últimes hores

Des de principis d'any han perdut la vida 90 persones en accident de trànsit a les carreteres de Catalunya

Mossos d'Esquadra analitzant l'escenari d'un sinistre de trànsit. SCT / Servei Català de Trànsit

Barcelona

Tres persones han mort a les carreteres catalanes en les últimes hores. S'ha registrat un mort aquest matí per un xoc frontal a Alcover (Alt Camp) i la mort, ahir, de dues passatgeres d'un turisme a la Garriga (Vallès Oriental). Des de principi d'any han perdut la vida 90 persones en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. L'any passat la xifra encara era pitjor. A 31 de juliol havien mort 100 persones en sinistres de trànsit a les carreteres catalanes.

El conductor d’un turisme ha mort en un xoc frontal a la C-14 a Alcover (Alt Camp)

Aquest matí de dilluns s'ha registrat un sinistre viari mortal a la carretera C-14 a l'altura del punt quilomètric 23,5 al municipi tarragoní d'Alcover, a l'Alt Camp. Els Mossos d’Esquadra estan investigant el xoc frontal entre dos turismes que ha acabat provocant la mort d'un dels conductors dels vehicles. L'altre conductor ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII ferit de gravetat. Arran de la incidència, s’han activat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A conseqüència de la topada s'han registrat retencions en cada sentit durant el matí.

Dues passatgeres d’un turisme van morir ahir en una sortida de via a la C-17 a la Garriga (Vallès Oriental)

Ahir a la nit es va registrar un altre accident viari mortal a la C-17 a l’altura del punt quilomètric 28,7 a la Garriga (Vallès Oriental). Per causes que encara s’estan investigant, es va produir una sortida de via amb bolcada d’un turisme. En l'accident van morir les dues passatgeres del vehicle, de 25 anys i 27 anys. El conductor del cotxe va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’hospital de Granollers. Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i cinc unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Quins efectes té la velocitat excessiva en la seguretat viària?

La velocitat com a factor de risc / SCT

  • L’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes a les carreteres. Per exemple, una col·lisió a 50 km/h equivaldria a una caiguda des de 10 metres d’altura, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i, per tant, les seves conseqüències.
  • La distància de seguretat que s’ha de mantenir amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència depèn, fonamentalment, de la velocitat. En condicions normals, a 120 km/h recorres la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un cotxe.
  • La distància necessària per a la detenció d’un vehicle s’obté sumant la distància de reacció més la distància de frenada. Per tant, la velocitat a la qual circules influeix directament en aquestes variables i incrementa el risc que puguis tenir un accident.
Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00