Sociedad

El Vendrell tindrà mig centenar de càmeres de videovigilància als carrers

L'alcalde també reclama una ampliació de la plantilla de Mossos d'Esquadra

Càmera de videovigilància / ACN

El Vendrell

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez (PSC), preveu desplegar 50 càmeres de videovigilància a tots els nuclis del terme municipal abans del 2025. En una entrevista a l’ACN, anuncia aquesta mesura com una de les eines per millorar la seguretat als carrers i per frenar l’incivisme. “Les càmeres permeten detectar i castigar qui comet una infracció, i són un suport policial per poder destinar els agents a altres tasques”, relata. També en matèria de seguretat, l’alcalde retreu a la Generalitat que la plantilla dels Mossos d’Esquadra destinada a la comissaria del Vendrell “no correspon” al volum de població “real” que viu a la comarca, amb nombrosa gent sense empadronar. Per això reclama més efectius que contribueixin a reforçar la prevenció.

Martínez recorda que al centre del Vendrell ja hi ha diverses càmeres de seguretat, incloent les de control de pas de vehicles a zones restringides, i celebra la utilitat que han tingut per a la Policia Local. Per això, en aquest segon mandat a l’alcaldia -amb el PP com a soci de govern- s’ha proposat estendre aquestes eines arreu del terme municipal. Ara vol posar el focus a les principals vies que uneixen els nuclis, a les entrades de les urbanitzacions, als accessos a abocadors il·legals i a la resta de barris del nucli central.

“Volem donar un suport extra a la policia i que la ciutadania tingui més percepció de seguretat”, explica l’alcalde, que augura que els dispositius permetran reforçar la prevenció, millorar la convivència en barris determinats, resoldre sistemàtics comportaments incívics -com l’abocament de runa- i també optimitzar el control del trànsit.

Martínez estima que aquest setembre l’Ajuntament començarà a tramitar la licitació dels aparells. Situa el desplegament de càmeres com una de les prioritats del mandat dins un conjunt de mesures “per a què la ciutadania pugui estar més tranquil·la”. En aquest sentit, també assenyala la necessitat de disposar de més agents de la Policia Local però sobretot reclama més Mossos d’Esquadra.

Increment dels Mossos

La policia catalana té al Vendrell l’única comissaria de tot el Baix Penedès, i Martínez lamenta que la plantilla actual “només té en compte la població empadronada, però no la real”. Es refereix així al volum de gent que passa a la comarca bona part de l’any però oficialment viu en un altre indret, a l’elevat volum de veïns de segona residència i als nombrosos visitants d'estades curtes.

“Els caps de setmana tripliquem la població però tenim els mateixos efectius”, es queixa Martínez, que situa la reclamació de més Mossos d’Esquadra com el nou ítem central de mobilització del Consell d’Alcaldes, en la línia de les protestes dels darrers anys per aconseguir l’ampliació de l’hospital comarcal rere la pancarta 'El Baix Penedès existeix'. “Interior ha de trobar la manera amb què no tot sigui aplicar una ràtio d’agents per volum de població empadronada, perquè aquí no s’està rebent la mateixa seguretat real que a altres poblacions”, insisteix.

El Departament d’Interior, al seu torn, apunta a l’ACN que hi ha 143 agents destinats a la comissaria del Vendrell, una desena més que fa dos anys. Alhora, ressalten que en temporada d’estiu la plantilla s’incrementa fins el 164 efectius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00