Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

Tarragona acollirà el final de la quarta etapa de la Vuelta Ciclista

Serà el dimarts 29 d'agost quan els ciclistes tancaran el dia a Tarragona després de pedalar 183,4 kilòmetres des d'Andorra.

Presentació de la Vuelta / cedida

Tarragona

La ciutat serà la seu d'un final d'etapa per 13a vegada a la seva història. Ho fa després de sis anys, i és que la ciutat no participava en la Vuelta des del 22 d'agost del 2017, quan, a mode de promoció, es va tancar la cursa a l'Anella Mediterrània. La baixada des del país veí és considerada com una etapa de transició, tot i que segons Miguel Ángel Iglesias, exciclista i assessor de la competició, "serà una carrera molt disputada, ja que la ruta passa per dos ports de muntanya i el final conté una fase d'esprint bonificable molt exigent on es decidirà tot".

Aquest esdeveniment també és important pel Patronat de Turisme. Pel seu president, Carlos Brull, "la Vuelta és una oportunitat única per captar un turisme esportiu europeu". L'impacte econòmic que es preveu per l'hostaleria és de més de 325.000€, a més de la repercussió mediàtica que genera la retransmissió de RTVE, que normalment compta amb més d'un milió d'espectadors de 190 països diferents. Un dels epicentres econòmics de la ciutat serà el passeig de les Palmeres, on se situarà el "Parque Vuelta", un espai de reunió destinat a entretenir i fer passar una bona estona als aficionats del circuit. Amb tot això, la majoria dels equips també pernoctaran a la ciutat, generant una gran inversió econòmica.

Durant el dia de competició a Tarragona, hi passaran 184 corredors de 23 equips i 5.800 persones acreditades, de les quals més de 1.000 són periodistes i fotògrafs, a més del seguiment de la retransmissió que es fa des de 190 països. El recorregut que es farà per dins la ciutat passarà per la Plaça Imperial Tàrraco, la Font del Centenari, l'Avinguda Pau Casals, l'Avinguda Estanislau Figueres, la Rambla Vella, la Plaça UNESCO i el Passeig de Sant Antoni. La seu principal de ciclistes i mitjans de comunicació serà el Palau de la Diputació de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00