Sociedad

Hi haurà presència policial contínua a la plaça del Barco durant les nits

L'Associació de Veïns denuncia que un grup de persones s'hi emborratxa i provoca problemes de convivència

Cartell de la Plaça de Santa Eugènia

Cartell de la Plaça de Santa Eugènia / Berta Artigas Fontàs

Girona

L'Ajuntament de Girona posarà presència policial contínua a la plaça de Santa Eugènia -popularment coneguda com la plaça del Barco- a partir d'aquest cap de setmana per intentar acabar amb els problemes que ocasionen un grup d'una desena de persones que s'hi emborratxen.

Això després de l'Associació de Veïns reclamés al consistori voluntat política per fer complir l'ordenança que prohibeix el consum d'alcohol al carrer. L'entitat ha denunciat en un comunicat que aquestes persones "s'emborratxen fins a perdre el control dels seus actes i es comporten incívicament, amb actituds agressives" quan se'ls recrimina alguna cosa. També remarquen que es dirigeixen a dones "amb expressions sexistes" i que provoquen problemes de convivència al barri.

El regidor del barri, Sergi Font, ha respost que a partir del cap de setmana hi haurà presència policial contínua a la plaça durant les nits, que és quan el problema s'agreuja, sobretot a l'estiu. L'objectiu és dissuadir aquest grup de persones, ja que les multes no els fan cap efecte.

També augmentaran les inspeccions per comprovar que no se'ls ven alcohol fora d'hores i s'estudiarà una moratòria per l'obertura de nous bars en aquest espai que és punt de trobada al barri. Tampoc descarten fer-hi una neteja a fons amb aigua.

Més enllà d'això, per atacar el problema de base també s'intentarà convèncer aquestes persones sobre la necessitat de fer un tractament per deshabituar-se a beure alcohol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00