Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Soteras: "Vilda hauria de plegar, De la Fuente no"

El president de la Federació Catalana de Futbol atén el 'Què t'hi Jugues' i assegura que el nou president de la RFEF, Pedro Rocha, no està al dictat de Luis Rubiales

Soteras: "Vilda hauria de plegar, De la Fuente no"

Soteras: "Vilda hauria de plegar, De la Fuente no"

23:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1693307128341/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un dia després que les federacions territorials demanessin per unanimitat la dimissió de Luis Rubiales com a president de la RFEF, Joan Soteras ha assegurat que el seu substitut a la presidència, Pedro Rocha, "no està al dictat de Rubiales". El president de la Federació Catalana de Futbol ha atès els micròfons del 'Què t'hi Jugues' quatre dies després de l'Assemblea federativa en la qual molts responsables del futbol territorial van aplaudir el discurs del mateix Rubiales. Un discurs que ara consideren inacceptable. "A l’Assemblea vaig aplaudir coses i d’altres que no. Tot no. Vaig aplaudir el que creia. Ja ni me’n recordo de què vaig aplaudir. Ara han passat uns dies i hem pogut reflexionar. El millor pel futbol espanyol és que Rubiales dimiteixi i que aquests actes no es tornin a repetir mai de la vida", ha dit Soteras.

El president de la Federació Catalana i membre de la junta directiva de la RFEF està convençut que, ara, el futbol femení espanyol ha de procurar un canvi que, fins i tot, impacti sobre el seleccionador Jorge Vilda: "S’han de fer canvis estructurals al futbol femení. Pot ser que un d’aquests canvis sigui Jorge Vilda. Va ser la primera pedra d'un primer embolic a la selecció nacional. Si de mi depengués, ho seria. Pel bé del futbol femení seria convenient que hi hagués un canvi".

Qui creu Soteras que ha de mantenir la seva posició és Luis de la Fuente, seleccionador masculí, tot i posar-se dempeus i aplaudir el discurs de Rubiales en la passada Assemblea: "Quin problema té Luis de la Fuente? Jo crec que ha de seguir. Va aplaudir Rubiales com les 400 o 500 persones que hi havia a l’Assemblea".

Paritat en les juntes directives

El proper gener del 2024, una nova normativa estatal per a la paritat entrarà en funcionament. Com a mínim, el 40% de les juntes directives de federacions esportives hauran d'estar ocupades per dones. Preguntat per aquest aspecte, Soteras s'ha mostrat favorable a l'aplicació en futures juntes directives, però contrari a l'aplicació en juntes ja formades: "La Federació té les dones que té i el que no puc fer és acomiadar directius i posar dones perquè el senyor Francos diu que n’hem de tenir el 40%. Per a les noves directives, hi estic d’acord. Però ara, a qui acomiado?"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00