Sociedad

El Temporada Alta amb l'aposta internacional "més potent" de la història

S'han programat 99 espectacles, 20 dels quals seran internacionals. També guanya pes la dansa contemporània.

Un moment del muntatge 'Drive your plow over the bons of the dead' / Alex Brenner - Temporada Alta

Girona

La XXXII edició del festival Temporada Alta és la que tindrà l'aposta internacional "més potent de la història". Així ho ha definit el seu director, Salvador Sunyer, que creu que és la línia a seguir juntament amb posar "més èmfasi en la col·laboració entre artistes de fora i d'aquí i en la coproducció entre grans centres internacionals i d'aquí".

El thriller ecològic, 'Drive your plow over the bones of the dead' (Llaura sobre els ossos dels morts), del director britànic Simon McBurney, que s'estrena al Temporada Alta després d'anar-li al darrere durant molts anys; 'Famile', del suís Milo Rau; 'Qui a tué mon père' (Qui va matar al meu pare), te Thomas Ostermeier, que torna a Girona, son només tres pinzellades dels 20 espectacles internacionals de 10 països diferents que es podran veure. En total, son 99 les propostes per aquest any; bàsicament teatre però també música, circ i clown, lectura de clàssics o dansa.

Segons Sunyer, alguns d'aquests espectacles internacionals son coproduccions com 'Vudú (3318) Blixen', que tindrà a Angélica Liddell durant sis hores sobre l'escenari; 'Cristo en Tinder', de Rodrigo García; o la proposta col·laborativa de dansa 'Face T/W)O', nascuda a Girona el 2021 i que posarà en escena a 32 joves ballarins, 8 dels quals son de Girona.

El festival començarà el 30 de setembre amb un concert d'Antònia Font al Palau Firal, s'allargarà fins al 10 de desembre i posarà 60.637 entrades a la venda, amb les que compten cobrir entre el 21 i el 25% dels 3 milions d'euros d'un pressupost que es cobreix amb aportacions de la Generalitat, la Diputació, les ciutats de Girona i Salt i el Ministerio de Cultura, a més dels patrons.

Aquesta programació es desplegarà en 22 escenaris diferents de 8 poblacions de les comarques de Girona (Girona, Salt, Figueres, Banyoles, Bescanó, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Sant Gregori) i també portarà dos espectacles a Barcelona; 'The Goldberg Variations' al Mercat de les Flors i el re-muntatge 'La Douleur' al Romea.

Al costat de les apostes escèniques hi haurà espai també per muntatges més comercials com el reconsagradíssim 'Non Solum' de Sergi López, que torna, o 'Història d'un senglar', interpretat per Joan Carreras. I es segueix eixamplant la programació per a públic jove amb l'A Tempo, que permetrà veure teatre de qualitat i gratuït a més de 4.000 escolars o l'Artèria, per a menors de 30 anys, amb la possibilitat de veure 4 espectacles d'una selecció de 7 per només 40 euros.

També s'expandeix la proposta familiar i la de dansa, amb 15 espectacles, la majoria de dansa contemporània. Per als més petits aquest any s'estrena de 'La petita', una coproducció amb el Pot Petit que portarà al Palau de Fires 7 hores d'espectacles consumibles en format festival, amb food-trucks i polsereta identificativa per poder entrar i sortir a conveniència.

En l'apartat de música, a part dels Antònia Font, hi ha programat Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Pau Vallvé, Albert Pla o els Moltforts amb la veteraníssima Ingrid Caven i el cineasta banyolí Albert Serra.

Les entrades es posen a la venda a partir del dia 5 per als que tenen compra preferent i a partir del 7 en taquilla oberta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00