Sociedad

Olot restringeix els patinets elèctrics al centre de la ciutat

No podran circular per la zona comercial quan tampoc ho puguin fer els cotxes o les bicicletes

Un policia atura un usuari de patinet. / Ajuntament d'Olot

Girona

L'Ajuntament d'Olot ha prohibit els patinets elèctrics pel centre de la ciutat quan tampoc hi puguin circular els cotxes o les bicicletes. Ho ha aprovat el ple d'aquest dijous amb els vots a favor de l'equip de govern de Junts i ERC i també hi ha donat suport VOX. Hi han votat en contra la CUP, PSC i Activem.

El que s'ha fet és modificar l'ordenança de mobilitat de la ciutat, que ja restringeix el pas dels cotxes en moments determinats i afegir-hi els patinets elèctrics i les bicicletes, a les que es dona consideració de vehicle i, per tant, han de complir la norma que regula direccions i horaris de pas pel nucli antic.

I és que, en l'últim any i mig -des del gener del 2022 fins el mes de juny del 2023- la Policia Local ha denunciat 220 persones que anaven amb patinet i s'han produït 23 accidents que han deixat 39 ferits, 4 d'ells en estat greu.

La meitat dels sinistres han estat l'atropellament d'un vianant mentre que la gran majoria de les 220 multes, han estat per no portar casc: 153.

En 26 casos, els agents han multat per anar més d'una persona al patinet, en 14 perquè circulaven per la vorera i han imposat 11 sancions per saltar-se el semàfor en vermell, 8 per utilitzar el mòbil mentre conduïen i 7 per excés de velocitat. També han denunciat una persona per conduir el patinet begut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00