El BalcóEl Balcó
Fútbol

"S'ha trivialitzat molt el que significa un petó"

La Graderia d'El Balcó, present a la concentració de suport a Jennifer Hermoso a Barcelona

La Plaça Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert de centenars de persones en una manifestació de suport cap a la jugadora Jennifer Hermoso i a favor de l'erradicació de les violències masclistes al futbol. L'acte ha estat organitzat per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i seguit per altres organitzacions i personalitats polítiques. "S'ha trivialitzat molt el que significa un petó. Aquest acte és necessari per donar suport a la Jenni per fer aquest pas tan important de donar a conèixer els fets i denunciar que el petó no era consentit. Ho ha fet gràcies al suport de totes les companyes de la selecció i internacionals. Juntes som molt fortes", ha reivindicat Montserrat Vilà, presidenta de la plataforma.

"Posem l'èmfasi que són campiones del món. Això ha passat en un acte internacional que ho veu tothom, però darrere dels vestidors la realitat és molt més greu. La violència masclista s'escampa pel futbol i a l'esport", ha denunciat Vilà. A la concentració també hi havia la Lolita Ortiz, capitana del Barça femení als anys 70, que ha donat un discurs en favor de les jugadores. "M'he sentit cridada com a dona i jugadora. Per defensar les meves companyes del Barça, inclús les que es van quedar sense Mundial i els van fer cas. Les pioneres estem amb totes elles", ha explicat Lolita.

Sobre les conseqüències dels actes de Rubiales, la presidenta considera que "no ha quedat impune del tot", però que el tractament des de la Federació és "còmplice" a l'expresident. Totes dues han coincidit en la importància del moviment 'Se acabó'. "Enhorabona a la seleccionadora anglesa, que en el seu discurs del premi el va dedicar a l'equip espanyol", ha recordat Lolita. I Vilà ha conclòs amb l'esperança que tot això "faci un canvi al futbol femení".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00