Gastro

Els millors aliments de la tardor

Les fruites i verdures que ajuden a preparar el teu cos per l'hivern i gaudir d'una bona salut

Boniatos, castañas y caquis. / Getty Images

Barcelona

El pròxim 23 de setembre deixarem enrere l'estiu i donarem la benvinguda a la tardor. Després de 93 dies d'estiu, la tardor començarà oficialment a les 8.50 h del 23 de setembre, segons els càlculs de l’Observatori Astronòmic Nacional.

La tardor d'aquest any durarà 89 dies i 21 hores i s'allargarà fins al 22 de desembre. És per això que hem de preparar el cos per l'hivern, reforçant el nostre sistema immunitari i el sistema circulatori per afrontar els canvis atmosfèrics i poder mantenir la temperatura corporal.

Cada estació ens ofereix els aliments que el cos necessita. A la tardor, les fruites i verdures de temporada són riques en vitamina C i A, magnesi, calci, zinc i coure, i comparteixen les propietats antivíriques i estimulants del sistema immunitari.

Verdures i hortalisses

De plena temporada tenim bledes, carabasses, cols de brussel·les, cols llombardes, coliflors, escaroles, espinacs, fonoll, moniatos, pastanagues, romanesco, julivert i que no faltin els bolets. També començarem a trobar calçots, carxofes, porros, xirivies, naps, apis i bròquils.

Autumn pumpkin soup and ingredients on rustic wooden table / MEDITERRANEAN

Fruites

Els experts recomanen disminuir el consum de fruita crua i menjar-la cuita (al forn o en compota). La podem acompanyar de fruits secs, canyella o fruita dessecada com panses o orellanes.

De plena temporada trobarem caquis, codony, magranes, peres, pomes, raïm, xirimoies i les estrelles d'aquesta estació: les castanyes. També comença la temporada dels kiwis i les mandarines, molt recomanables per enfortir el nostre sistema immunitari gràcies a les seves vitamines.

Close up of baked apple stuffed with butter, cinnamon and sugar / Cris Cantón

Sobre la firma

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

  Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona y Máster en Periodismo Avanzado y Reporterismo. Trabaja en Ràdio Barcelona des de 2018.

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00