Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Jaume Roures: "L'audiència de Real Madrid TV se sosté amb les pel·lícules"

El fundador de Mediapro assegura al 'Què t'hi Jugues' que el canal del Madrid perd 30 milions l'any i manté que Sandro Rosell era coneixedor de l'espionatge pel qual ara s'està jutjant dos excol·laboradors de l'expresident de Barça

Jaume Roures: "L'audiència de Real Madrid TV se sosté amb les pel·lícules"

Jaume Roures: "L'audiència de Real Madrid TV se sosté amb les pel·lícules"

46:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695818478471/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Real Madrid TV connecta unes 13.000 persones. Després posen la pel·lícula 'Anochecer en Manila' i la veuen 116.000 persones. L'audiència del canal se sosté amb les pel·lícules de les 10 de la nit. Una repetició de la Champions té 11.000 espectadors". Així de clar ha estat Jaume Roures, fundador de Mediapro i durant 20 anys gestor del canal Real Madrid TV, en una entrevista al 'Què t'hi Jugues'.

Roures explica que el canal del club blanc "és súper deficitari, està perdent 30 milions d'euros l'any" i que a l'entitat madridista no li ha interessat mai emetre els partits que acaben amb derrota blanca: "Hi havia una cosa molt patètica. Nosaltres fèiem el canal i el comercialitzàvem a l'estranger. Quan perdia el Madrid no el podíem posar, perquè 'a los madridistas no les gusta ver una derrota de su equipo', amb la qual cosa li generaves un problema a ESPN o altres cadenes de fora, que rebien una programació continuada i alguns dies tenien un forat de dues hores"

Jaume Roures ha passat pels micròfons de SER Catalunya la setmana en la qual s'està duent a terme un judici per espionatge contra dos excol·laboradors de Sandro Rosell, Robert Cama i Joan Carles Raventós, acusats d'espiar el correu electrònic del mateix Roures durant els anys 2009, 2010 i 2011. La querella per espionatge també es va dirigir a Rosell, però l'expresident del Barça va quedar finalment fora de la causa. Per al fundador de Mediapro, "és evident que coneixia el tema", encara que la jutgessa no l'investigui. "Rebíem mails i fèiem 'delete delete', els esborraven. Allà, coneixent-nos tots, ens va dir que els esborraven i que això ho arreglaríem a la catalana", ha explicat tant al programa com davant la jutgessa.

"Quan ells reben aquests mails per què no em truca ningú? Joan Carles Raventós ha treballat amb mi. En lloc d'esborrar-los, no era més fàcil dir que tens un problema perquè hi ha algú que m'envia mails cada dia? O dir-li a qui els enviava que era il·legal i que no ho fes. És evident que hi havia això per veure quina era la nostra situació. Ells buscaven coses que puguessin utilitzar contra la junta o contra nosaltres o en favor seu quan arribessin al Barça. Això és i serà així sigui quina sigui la sentència", ha expressat Roures al 'Què t'hi Jugues'.

A la pregunta de per què va trigar cinc anys a denunciar els fets, havent-los conegut l'any 2011, Roures ha volgut recordar la situació de Mediapro en aquell moment: "Per què vam trigar cinc anys en denunciar? Perquè estàvem en concurs de creditors provocat per la guerra del futbol i els impagaments de Prisa i no podíem anar obrint finestres. Quan vam guanyar el contenciós al Suprem vam presentar la denúncia".

11.566 correus espiats

Roures denuncia que Robert Cama, mentre treballava a Mediapro, va desviar 11.566 correus electrònics a dues adreces de mail de Bonus Sports Marketing (empresa de Rosell). Entre aquests mails, sorprèn algun correu de Guardiola demanant canvis d'horaris de partits: "També hi havia dos o tres mails del Pep per posar els horaris que li convenien més. També ho feien altres clubs, quan venia la Champions o la festa major. El Pep m'enviava mails, com ho feia José Ángel Sánchez del Madrid o el del Valladolid"

Dins d'aquesta llista de mails, també n'apareix algun amb negociacions pel fitxatge de jugadors pel Barça. Per exemple, David Villa. Roures ha reconegut que va participar en alguna negociació, com la del traspàs de Jordi Alba: "Qui va negociar amb el València els 14 milions de Jordi Alba va ser un servidor amb Manuel Llorente, amb qui hi tenia bona relació".

La 'palanca' de Barça Studios

L'estiu passat, Jaume Roures i el Barça van arribar a un acord per traspassar el 24,5% de les accions de Barça Studios a Orpheus Media a canvi de 100 milions d'euros. El pagament pactat, de 10 milions, es va produir el mateix estiu del 2022. La resta dels diners no s'han ingressat ni s'ingressaran al club, un fet que Roures no considera, de cap manera, un incompliment: "Jo he complert escrupolosament amb tot el que estava estipulat al contracte. No he demanat cap pròrroga. Aquesta palanca va permetre inscriure jugadors la temporada passada i la segona palanca ha permès inscriure els jugadors ara, em remeto a això. No hi ha tanta enginyeria financera, però l'objectiu del Jan i companyia era aquest i ho han aconseguit. Chapeau".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00