Fútbol

Una dupla de garanties que permet somiar

Artem Dovbyk suma 5 gols, marca cada cent minuts, i Cristhian Stuani continua aprofitant les oportunitats que li dona Míchel i ja suma 120 gols oficials amb el Girona

AQUI GIRONA ESPORTS 25/10

AQUI GIRONA ESPORTS 25/10

17:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698242872224/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Diumenge a Montilivi Cristhian Stuani va marcar el gol de la sentència davant l'Almeria, el 5-2, una diana que ha suposat que l'uruguaià, que la setmana passada va declarar el seu amor etern al Girona, sumés la seva diana número 120 vestint la blanc-i-vermella. Aquesta temporada, a més, ha trobat la competència d'un davanter, Artem Dovbyk, que malgrat deixar en alguns partits la sensació que no està del tot integrat al joc de l'equip, està contestant a qualsevol que dubti d'ell amb allò que millor sap fer: gols i assistències.

Comptant totes les competicions: Primera, Segona, promoció d'ascens, copa del rei i Supercopa Catalunya, Cristhian Stuani va arribar diumenge a marcar el seu gol número 120 amb la camiseta del Girona, una xifra que ha aconseguit amb només 223 partits, és a dir que l'uruguaià té una mitjana (0,53) de més de mig gol per partit. En total ha disputat 15500 minuts sobre la gespa amb el Girona, un fet que fa que marca un gol cada 129 minuts...

Els números són realment espectaculars:

PRIMERA DIVISIÓ: 52 gols en 107 partits (0.48)

SEGONA DIVISÓ (Lliga + promoció): 65 partits en 108 (0.60)

COPA DEL REI: 2 gols en 7 partits (0,28)

COPA CATALUNYA: 1 gol en 1 partit

A més avui també ens hem volgut fixar en quines són les seves víctimes preferides des que va arribar a Montilivi:

Almería i Fuenlabarada 6, Rayo, Madrid o Getafe els ha marcat 5 gols... al Madrid és el tercer jugador en actiu que més gols ha marcat i els únics equips de Primera Divisió als quals no els hi ha marcat gols són: Mallorca, Granada, Osasuna i Betis ha jugat contra tots.

I al proper rival hi juga Iago Aspas, un jugador que, per perfil, podria assimilar-se a l'uruguaià: 479 partits amb el Celta i 179 gols... 0,37 i també amb Gerard Moreno: 109 gols en 249 partits... 0,43 per partit amb el Villarreal.

Una competència a l'alçada...

Artem Dovbyk es va convertir a finals del mes d'agost en el fitxatge més car de la història del Girona. El davanter ucraïnès va aterrar a Montilivi per una xifra al voltant dels 7,5 milions d'euros per un 70% dels seus drets futbolístics i malgrat que les sensacions han sigut, a estones, que pot passar desapercebut i que no està connectat amb el joc, el seu doblet i exhibició ofensiva del diumenge contra l'Almeria confirmen que el Girona té un davanter de garanties i molt nivell per acompanyar a Cristhian Stuani, a qui ha pres pràcticament tot el protagonisme. El davanter ex del Dnipro-1 ha marcat cinc gols i ha repartit dues assistències en aquestes deu primeres jornades, en les quals ha disputat 500 minuts, per tant, marca cada 100 minuts, uns números molt bons, però que encara ho són més si ens fixem en l'efectivitat, perquè marca cada dos xuts. A més, la tendència en el seu rendiment és clarament creixent, perquè ha marcat quatre gols en els últims sis partits que ha sigut titular.

Un inici prometedor i a l'alçada de grans registres...

Arribats a la jornada 10, una xifra que permet ja treure conclusions, Dovbyk està a l'altura de poder fer grans registres aquesta temporada amb el Girona. Per comparar-lo, Taty Castellanos en aquesta jornada de la campanya passada només havia fet dos gols i va necessitar vint-i-dues jornades per poder arribar a aquesta xifra. Amb Stuani, per exemple, la comparativa és més igualada, perquè l'uruguaià, en l'any del seu debut, també portava cinc dianes i la campanya posterior ja n'havia fet 8.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00