Sociedad

90 anys de ràdio

Carme Martínez (Ràdio Girona), Fèlix Martín (Catalunya Ràdio) i Sílvia Espinosa (Doctora en Comunicació Audiovisual) parlen sobre el passat i el futur del mitjà

Sílvia Espinosa, Carme Martínez i Fèlix Martín als estudis de Ràdio Girona

Sílvia Espinosa, Carme Martínez i Fèlix Martín als estudis de Ràdio Girona / RM

Girona

Fa 90 anys, per fires, Ràdio Girona EAJ-38 començava a emetre "en proves". Avui, en l'Aquí Girona especial, hem volgut parlar de la ràdio d'abans, la ràdio d'ara, i de la ràdio del futur. Per això, hem reunit als estudis Carme Martínez, directora de Ràdio Girona, Fèlix Martín, periodista de Catalunya Ràdio a Girona i Sílvia Espinosa, doctora en comunicació audiovisual per la Universitat de Girona.

Tots tres han coincidit que hi ha un ecosistema gironí, que existeix una "bona relació entre les ràdios". Mostra d'això és que quan només eren tres ràdios, si no podien anar a alguna convocatòria, "ens repartíem la feina i ens passàvem els talls de veu". També han fet valdre la informació local. "Un periodista que viu a un lloc t'explicarà les històries d'una manera diferent, que un que viu a 100 quilòmetres. S'ha de lluitar perquè això no desaparegui" ha apuntat Espinosa. Martínez ha assegurat que "al final, a la gent li interessa el que li passa a casa seva".

Martín ha explicat com ha canviat la feina dels periodistes de ràdio: "Mentre abans només fèiem ràdio, ara també fem web, xarxes socials i gravem vídeos". Sobre el futur, veuen important atraure el públic més jove. Espinosa ha subratllat que aquí "no hi ha tradició d'escoltar la ràdio a casa", però que tampoc es promou des de les escoles i als instituts. "No estem explicant als joves com es construeix una notícia, com se sent la ràdio... no s'aposta per això, com sí que es fa en altres països, com França o Austràlia".

Escolta la tertúlia sencera, aquí:

Tertúlia 90 anys de Ràdio Girona amb Sílvia Espinosa, Carme Martínez i Fèlix Martín

15:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698930727540/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00