Sociedad

Amb Veu de Dona

La desigualtat i la necessitat d'impulsar polítiques globals per revertir estereotips han estat dos dels temes de debat de la jornada, que ha arribat a la 6a edició

Tarragona

Prop d’un centenar de persones han assistit aquest dimarts al vespre a la jornada “Amb Veu de Dona”, una iniciativa organitzada per SER Tarragona i conduïda per la periodista Eva Hidalgo, per visibilitzar dones tarragonines que són referents en diferents àmbits. La sala Josefina Castellví del Port de Tarragona ha estat l’escenari de diversos debats en els que hi han participat dones de l’Autoritat Portuària, professores universitàries, sindicalistes o polítiques, entre d'altres, que durant més de dues hores han parlat de desigualtat, bretxa salarial, de la manca de referents femenins i de la necessitat d’impulsar polítiques globals per revertir certes realitats.

Cedida

La presència de les dones al sector industrial és tan sols del 28%. Aquest ha estat el punt de partida de la primera taula rodona, que ha comptat amb la participació de Mercè Puig, secretària general de CCOO Tarragona; Aïda Valls, titular d'universitat al Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la URV i Anna Navarro, responsable a la direcció d’estratègia, qualitat i innovació del Port de Tarragona. Han parlat de la sororitat, l’empoderament per col·locar-se a la primera línia o els incentius i tallers que es fan a les escoles per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

Cedida

El segon debat ha donat veu a Cristina Miret, responsable de Medi Ambient del Port; Maria Llop, Catedràtica i Directora del Departament d'Economia de la URV; Maite Murillo, Commercial Executive de Port Tarraco i Emma Aguilar, de SASEMAR.

Cedida

La necessitat de tenir polítiques públiques per empènyer la igualtat i prevenir els casos d’assetjament mitjançant plans i protocols ha estat el tema central de la tercera taula rodona, que ha comptat amb Raquel Sans, vicesecretària general de Feminismes i LGTBI d’ERC; Mar Vázquez, secretària d'igualtat de la UGT a Tarragona; Gemma Lladó, tècnica del punt Lila del departament de polítiques d'igualtat de l’ajuntament de Tarragona i Dolors Vera, cap tècnica d'igualtat de l'ajuntament de Tarragona.

Cedida

La cloenda de la 6a edició del “Amb Veu de Dona” ha anat a càrrec de la directora General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs de la Generalitat, Núria Vergés.

cedida

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00