Sociedad

Girona barri a barri | Mas Ramada

Un barri "invisible" i "d'extraradi" tal com el descriuen els seus veïns, que se senten abandonat per les adminstracions públiques

Miguel García i Miguel Ángel García, tresorer i president de l'Associació de Veïns de Mas Ramada

Miguel García i Miguel Ángel García, tresorer i president de l'Associació de Veïns de Mas Ramada / BAF

Girona

Entre la Font de la Pólvora i Vila-roja hi trobem Mas Ramada. La seguretat, les drogues i la neteja són les problemàtiques principals d'aquest barri del sector Est que s'ha anat degradant en els últims anys. Els veïns se senten desatesos per les administracions públiques i reclamen polítiques valentes per revertir la situació.

L'Aquí Girona l'ha visitat de la mà de Miguel Àngel Garcia, president "a l'exili" de l'Associació de Veïns, i Miguel Garcia, tresorer, que no són família malgrat que comparteixen cognom. Descriuen el seu barri com "invisible" i "d'extraradi". Per què? Doncs perquè "si preguntes a la ciutat de Girona si coneixen el barri de Mas Ramada, dubto que trobis resposta" apunten.

Assenyalen que en els últims anys han vist com el barri anava canviant. A causa del canvi generacional, "molta gent treballadora marxa del barri o senzillament s'estan morint" i "s'incorporen persones que no fan cap bé al barri". En aquest sentit, no s'han sentit ajudats per les administracions públiques. "S'han fet projectes que no han servit per res" apunta el president. "Necessitem integrar-nos a la ciutat. Som dels únics barris que no té cap tros de carril bici, tampoc Girocleta. Des de l'Ajuntament ens diuen que és perillós... i això és un peix que es mossega la cua".

Els dos representants de l'Associació de Veïns també denuncien la inseguretat que es viu al barri. "S'han normalitzat situacions que al centre de Girona no passarien" asseguren, "com fer foc, anar contra direcció, anar amb moto sense casc, aparcar al mig de les places...". Davant d'això, "s'avisa a la policia i no acudeix". "Només hi ha una patrulla, però les problemàtiques no són les mateixes que d'altres barris" explica el president.

A més, també parlem sobre la passera, que veuen insuficient i reclamen un pont "ben fet"; reivindiquen que no es desallotgin les hortes d'aquesta zona, on hi ha persones que treballen la terra i mantenen neta la zona; i sobre neteja també es queixen. "La màquina ve a netejar el carrer del Carme i quan arriba a la carretera de Sant Feliu gira i nosaltres ens quedem amb el barri brut". Tots dos coincideixen en dir que el barri també té coses bones, com la ubicació al costat de les Gavarres i la diversitat de persones que hi viuen.

Escolta l'entrevista sencera, aquí:

Girona barri a barri | Mas Ramada

24:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699876913281/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00