Sociedad

El PSC de Girona vol saber per què el mur per prevenir inundacions al riu Ter el va pagar l'Ajuntament i no els privats

L'Ajuntament va pagar 414.000 euros per aquest mur que es va construir l'any 2022, després dels efectes del Glòria

Sílvia Paneque als estudis de Ràdio Girona

Sílvia Paneque als estudis de Ràdio Girona / BAF

Girona

El PSC de Girona demanarà un informe jurídic per saber per què l’Ajuntament va pagar 414.000 € per construir el mur de defensa hidràulica a Fontajau, i no ho van pagar els privats. Es tracta d'un infraestructura per protegir la zona urbana del costat esquerra del riu Ter, entre els ponts de la Barca i el de França. Es va construir l’any passat, després dels efectes del Glòria, malgrat que l’Agència Catalana de l’Aigua ja havia requerit que es construís l’any 2003.

El PSC apunta que segons el Pla General d’Ordenació vigent, que data del 2010, havien de ser les propietats privades del poligon del costat els que paguéssin el mur. Per això demanaran un informe jurídic a la secretaria de l'Ajuntament de Girona demenant perquè el consistori va pagar-lo amb fons públics.

A més, Paneque critica que l'Ajuntament hagi hagut de renunciar a una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua per fer el mur i reclama saber-ne l'import exacte, perquè els números li ballen entre els 47.000 i els 229.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00