Baloncesto

Laura Antoja: "Al vestidor ens hem dit les coses a la cara"

L'entrenadora de l'Uni Girona reconeix que la imatge del diumenge és "inacceptable" i que tocar fons pot ser "positiu" si serveix "per a millorar"

ENTREVISTA LAURA ANTOJA

ENTREVISTA LAURA ANTOJA

21:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700569788212/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

GIRONA

Laura Antoja és des d'aquesta temporada l'entrenadora de l'Uni Girona en la que és la seva primera experiència a entrenant a primera fila i avui passa pels micròfons de Ràdio Girona després de la mala imatge de l'equip en la derrota davant l'Araski i enmig de la crisi que es viu entre el club i la seva estrella, Kelsey Mitchell.

L'inici de la temporada: "Hi ha hagut dues franges diferents dins de tot el temps que portem. Vam arrancar de manera precària, amb dues derrotes inicials, però que malgrat que les podíem preveure, ens indicaven que anàvem endarrerits respecte als nostres rivals. A partir d'aquí l'equip a poc a poc ha anat creixent i s'ha anat assemblant més al que volíem. Hem encadenat molts viatges, duresa en partits d'Europa, molts partits consecutius que ens ha exigit fins a la finestra, on vam arribar amb molt bones sensacions. Després de l'aturada el primer partit el vam gestionar bé, però l'altre dia a casa no vam estar gens bé".

El partit davant Araski: "Sempre valoro aquestes davallades com una cosa que t'ha de donar informació. Això no es produeix perquè si, hem de buscar fins al final per poder treure conclusions i perquè ha passat. Hem de ser capaços de treure conclusions que impedeixin que aquest equip torni a ser el de l'altre dia, no ens ho podem permetre. És inacceptable i no pot tornar a passar. Penso que en podem sortir reforçats si ho agafem per millorar. Som a temps d'arreglar-ho".

Sinceritat al vestidor: "Ens hem dit les coses a la cara. Quan arriben aquests moments és molt important fer-ho així. Si es vol construir s'ha de ser sincer, treure tots els dubtes, siguin petits o grans. Les coses ens les hem dit, les hem posat sobre la taula i tothom té molt bona intenció de què aquesta informació ens servirà per anar cap a dalt".

El cas de Kelsey Mitchell: "És complicat, havia de ser la nostra referència en el joc i el desequilibri. Ha pres aquesta decisió i al vestidor s'han generat dubtes, ambient d'incertesa. Hem sigut capaços de concentrar-nos i estar pendents del treball, no sabem quan s'acabarà aquesta situació. Ella treballa implicada i molt professionalment, per tant, continua formant part d'aquesta plantilla. Jo intento no intoxicar-me gaire de les converses entre jugadora i club, ja és prou complicat per mi. Vaig obrir-li les portes per poder parlar i buscar solucions, però al tornar de la finestra tenia els seus motius i la decisió presa".

Experiència personal: "Em veig bé, amb una energia i una il·lusió espectaculars, treballant moltes hores. Em preocupava molt el tema físic i ho tenim mig bé, si aconseguim tenir les 12 a bon nivell serà un èxit, perquè hi hem dedicat molt esforç. Estic aprenent de coses que es poden fer millors, on em sento més còmode, reforçant moments en els partits per tenir-ho més preparat d'aquí a un temps. He de trampejar moments difícils a la pista i també emocionalment, però sobretot gaudint del camí.

Un inici amb més derrotes de les esperades: "Més que preocupar-me el que fa és ocupar-me. És una realitat, ha arribat per una sèrie de motius que excepte a partir del dimecres ho veiem com a quelcom normal. La derrota de l'altre dia ha provocat una reacció. Em centro en el fet que no torni a passar el que va passar, que el pas endavant l'hem de fer des d'ara mateix".

L'Eurocup: "És un títol que no tinc, però els resultats arriben a conseqüència d'un treball. No puc posar l'expectativa, perquè això són hipòtesis dels somnis o del futur. Per mi primer ens hem de trobar a nosaltres i després pot arribar tot el que volem. Queda lluny, però hem d'estar posats en el camí. Il·lusió en tenim molta, però avui en dia ens ho hem de guanyar".

A temps de reaccionar perquè els títols són al final: "És el coixí que tenim guardat a la recambra. Si ara juguem molt bé, però al final no serviria de res. Som a temps, els moments complicats uneixen els equips, els han de fer patir perquè hi hagi un moment en el qual fem un pas endavant. No és dolent que tinguis accidents si te'n refàs netejant problemes i accidents perquè el que vingui sigui encara més net i amb transparència".

Més pressió per ser dona?: Sento la pressió que ha de sentir l'entrenadora de l'Uni Girona. Em reforça molt que hi ha molta gent que gaudeix i vol veure'm que les coses em funcionin. Vull ser un mirall perquè altres dones i clubs apostin pel que estem fent aquí. Em deixaré la pell per arribar fins al final, arribarem on arribarem.

Fontajau: "Sempre he agraït a l'afició el seu comportament, però m'agradaria demanar-los disculpes pel partit de l'altre dia. No tornarà a passar, ens hem compromès amb això. Si hi ha mals partits ens hi deixarem la pell perquè puguem guanyar i tenir resultats, que és el que demanen. Tant de bo puguin viure alegries i nits màgiques com les que hem viscut".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00