Política

Alejandro Fernández assegura que el PSOE accepta que hi ha una taula entre dos estats en guerra

En una entrevista a l'Aquí Catalunya, el líder del PP a Catalunya ha afirmat que Aznar es va equivocar durant la negociació amb ETA i acusa els socialistes de buscar errors del passat d'altres formacions per justificar la negociació amb Junts

Entrevista a Alejandro Fernández líder del PP català a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Alejandro Fernández líder del PP català a l'Aquí Catalunya

29:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701678037172/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president del PP català, Alejandro Fernández, considera humiliant per Espanya les reunions entre Junts per Catalunya i el PSOE i critica que semblin "una cimera de pau entre dos Estats que han estat en guerra". Fernández afegeix que és "com si estiguéssim en una situació com la que viuen Israel amb Palestina o Rússia amb Ucraïna". A més, el president dels populars catalans diu que és molt agosarat donar-li a Carles Puigdemont un estatus com si representés el conjunt dels catalans.

Situació molt diferent de la negociació del Govern d'Aznar amb ETA

Alejandro Fernández diu que hi ha una gran diferència entre les negociacions amb ETA del passat i les que manté ara com ara el govern del PSOE amb l'independentisme. El popular assegura que, quan es va parlar amb ETA, no es va fer per aconseguir que una investidura tirés endavant. Fernández ha etiquetat la situació com a "fet inèdit". En tot cas, el líder del Partit Popular a Catalunya afirma que el PSOE no pot fer les negociacions actuals justificant la seva actuació "d'acord amb els errors que van cometre en el passat altres formacions polítiques" en referència a les negociacions durant l'etapa del Govern de José María Aznar. Fernández afirma que ni el PSOE havia fet en el passat el que està fent actualment.

Nega la crisi interna

El líder del PP català assegura que, malgrat que el president del partit, Alberto Núñez Feijóo va dir que no havien guanyat les eleccions generals perquè a Catalunya i Euskadi no es van obtenir uns bons resultats a causa de la falta de lideratges forts, ell no se sent qüestionat. Així i tot, no s'ha atrevit a assegurar que sigui president del partit en el futur.

El Consell General del Poder Judicial, cosa de dos

Alejandro Fernández considera injust que s'atribueixin totes les culpes de la manca de renovació al Consell General del Poder Judicial només al PP. Diu que, des des de l'arribada de Pedro Sánchez que no és possible arribar a acords amb el partit socialista. Assegura que Sánchez, el que vol, "és fer un trágala" i el PP no ho accepta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00