Última hora

ÚLTIMA HORA Las llamas devoran un edificio en el barrio de Campanar de València: los bomberos luchan para salvar a dos personas atrapadas

Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Ràdio Girona, 90 anys de vida

Celebrem el norantè aniversari de l'emissora amb un programa especial del 'Tot és Comèdia'

Especial 90 anys Ràdio Girona

Especial 90 anys Ràdio Girona

01:52:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1702218022251/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Avui, 10 de desembre de 2023, es compleixen noranta anys exactes de l'inici de les emissions de Ràdio Girona des d'un estudi provisional a l'Ateneu de Girona. Per aquest motiu, hem fet un programa especial –de dues hores!- des del Museu d'Història dels Jueus al Barri Vell de Girona, l'edifici del carrer de la Força on l'emissora va tenir els seus primers estudis.

L'actual directora de Ràdio Girona –la primera i única de la seva història-, la Carme Martínez, ens ha donat la benvinguda. A continuació, amb l'historiador i presentador de 'El tren de la història' de SER Catalunya, Xavier Carmaniu, hem fet una passejada radiofònica per la Girona republicana dels anys trenta, quan es va crear l'emissora. "Així com ara ens fem creus amb tot el que pot arribar a fer la intel·ligència artificial, en aquella època la ràdio era el més innovador que hi havia", assegura Carmaniu. Tot seguit, hem fet un salt temporal fins al 1974 de la mà del periodista Jordi Grau –actual president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya-, que hi va treballar durant deu anys. Uns temps en els quals la ràdio gaudia d'una gran popularitat a la ciutat i els locutors que hi sonaven també.

Com parlar de la història de Ràdio Girona és parlar de la història de la ciutat, hem comptat amb la participació de dos dels exalcaldes més il·lustres de la Girona democràtica. El President Carles Puigdemont –antic analista polític de Ràdio Girona- no ha volgut faltar a la celebració i ens ha atès per telèfon des de Bèlgica. "Si he de ser sincer, m'agradava molt més quan feia d'analista que quan vaig passar a ser jo l'entrevistat per la meva condició d'alcalde", assegura Puigdemont, que també ens ha confessat que el que més enyora de Girona és la seva quotidianitat i passejar pel Barri Vell o treure el nas pel mercat. Més tard, ha sigut el torn de l'exalcalde Joaquim Nadal que, durant la seva etapa al capdavant de l'ajuntament, presentava el programa 'El ciutadà té la paraula' a Ràdio Girona. Un espai en el qual els veïns tenien l'oportunitat de traslladar-li les seves queixes.

La segona hora d'aquest especial del 'Tot és comèdia' l'hem començat acompanyats de l'actual alcalde de Girona, Lluc Salellas, amb el qual hem fet un repàs dels seus primers sis mesos de mandat, així com hem recordat la figura del seu pare, l'advocat Sebastià Salellas, que era un habitual dels micròfons de Ràdio Girona. Després, ha arribat l'hora de les connexions: per una banda, hem sentit en Ramon Iglesias –una llegenda dels informatius de Ràdio Girona i actual cap de continguts de SER Catalunya- conversant amb en Josep 'Pitu' Roca d'El Celler de Can Roca, i per l'altra a Jaume Serra –actual delegat de Prisa Media a Catalunya i exdirector de Ràdio Girona- fent-la petar amb el periodista i president d'Endemol a Espanya, Jordi Bosch.

Per acabar, hem volgut donar veu a dos dels grans culpables que Girona estigui en boca de tothom durant aquests últims anys, com són en Quique Cárcel -director esportiu del Girona Futbol Club- i en Salvador Sunyer –director del Festival Temporada Alta-, i a una de les periodistes més mítiques del país, l'Isabel Gemio, que va començar la seva exitosa trajectòria professional als estudis de Ràdio Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00