Sociedad

Glòria Polls: "L'administració et fa perdre la vocació d'ensenyar"

L'USTEC Girona apunta que el 92% dels centres creuen que avançar el calendari ha estat "una molt mala iniciativa"

Glòria Polls, portaveu d'USTEC Girona

Glòria Polls, portaveu d'USTEC Girona / BAF

El 92% dels centres consideren que l'avançament del calendari ha estat "una molt mala iniciativa" i només el 15% tenien el material apunt. Són dues xifres de l'estudi d'USTEC-STES Girona, que ha recollit les percepcions del professorat de 93 centres (de primària, secundària, escoles per a adults, escoles rurals, etc.), que en total representen el 24% dels centres de les comarques de Girona. En aquest sentit, Glòria Polls, portaveu d'USTEC, ha proposat la creació d'un grup de treball amb la comunitat educativa i el consell escolar de Catalunya, per elaborar un plantejament de calendari escolar "racional i amb qualitat educativa, més enllà de dates d'inici i acabament".

L'estudi recull altres dades, com per exemple que a u de setembre només el 39% dels centres tenien tots els docents, xifra que s'eleva al 80% al mes d'octubre. "Si no hi ha tota la plantilla, el centre es desestabilitza" ha explicat Polls. Pel que fa a les temperatures, segons l'enquesta, el 90% de les escoles diuen que la calor ha dificultat l'inici del curs. "És un tema que estem perseguint perquè professors i alumnes no podem treballar amb confort" ha apuntat la portaveu.

L'atenció a la diversitat és un tema que preocupa molt al sindicat: "És un tema que surt a cada claustre", apunta. "Hi ha molts docents que no saben com abordar la diversitat, ja sigui per unes ràtios elevades, pels pocs recursos personals que hi ha o perquè hi ha una falta de diagnòstic". En aquest sentit, han reclamat, "més mans i més eines" i que, per exemple, l'aula d'acollida no es determini pels alumnes registrats durant la prematrícula, sinó que tinguin en compte la matrícula viva.

Polls ha apuntat que "totes aquestes dades, repercuteixen en la qualitat i els resultats educatius". Respecte als resultats de l'informe PISA, Polls ha citat a Gregorio Luri i ha dit que "és una davallada tant inquietant com previsible". Segons el sindicat "cal afrontar debats crítics sobre el sistema de valors que volem com a país".

Polls també ha avançat que des de l'USTEC estan elaborant un estudi sobre la renúncia de docents a treballar en escoles. "Els docents tenim una voluntat intrínseca de donar i l'administració et fa perdre la vocació d'ensenyar i és una pena" ha conclòs.

Entrevista sencera a Glòria Polls, portaveu d'USTEC Girona, aquí:

Glòria Polls, portaveu d'USTEC-STES fa balanç de l'inici del curs escolar 2023-2024

14:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1702383839080/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00