Sociedad

Enric Herrera: "L'Administració ens mantè en un infrafinançament"

Conversa a l'Aquí Lleida amb el director executiu de la Fundació Aspros

RÀDIO LLEIDA

Enric Herrera (Aspros): "L'Administració ens mantè en un infra-finançament"

34:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000052658/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

"L'Administració ens mantè en un infrafinançament. I és això, literalment, un infrafinançament. Portem molts anys, des de 2010, quan ens van baixar el mòdul econòmic. I aquesta recuperació no està sent com hauria de ser. Estem al 2024 i pensa que una societat -Catalunya, Espanya- no es pot permetre el luxe de no atendre correctament, de no finançar correctament serveis per a persones, veïns, ciutadans que tenen una discapacitat o que siguin vulnerables. No ens ho podem permetre com a societat. Està molt bé la solidaritat de la gent però la gent tenim el que tenim i fem el que podem. No és responsabilitat de la societat el compliment del servei de les entitats socials. És l'administració. L'Administració al final som tots. També som solidaris a través de l'Administració i l'Administració ha de tenir aquesta mirada cap al món vulnerable". Són les reflexions del director executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera.

"Una missió que segueix intacta des de 1962"

La Fundació Aspros va iniciar la seva activitat l’any 1962, esdevenint una de les entitats pioneres, fins i tot a nivell nacional, en el camp de l’atenció directa a persones amb discapacitat intel·lectual. Ja des dels seus inicis, l’entitat va apostar per la millora de la seva qualitat de vida i de les seves famílies i per l'acompanyament actiu d'aquestes persones al llarg de la seva vida. Al 2022, Asrpos va atendre un total de 656 persones. Compten amb 572 professionals i ofereixen fins a 20 serveis de suport per a persones vulnerables, especialment persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i trastorn mental, així com a les seves famílies. Per a Her5rera, la missió de quan es va fundar Aspros al 1962 "segueix intacta" en el sentit d'estar "molt atents a les necessitats dels supiorts a les persones amb discapacitat intel·lectual i des dels anys 80 i 90, també dels suports a les persones amb problemàtica de salut mental".

El repte de donar feina a les persones amb discapacitat

De cara al futur, hi ha diferents reptes que la direcció d'Aspros s'ha proposat treballar. Un d'ells és el de trobar més empreses i empresaris disposats a contractar persones amb discapacitat intel·lectual i fer veure al món empresarial que també hi ha capacitats que cal aprofitar entre aquest col·lectiu. Segons dades de la Generalitat, actualment només una de cada cinc persones amb discapacitat té un contracte de treball. En aquest sentit, Enric Herrera assegura que "és un dels nostres reptes la incorporació al món del treball de les persones amb discapacitat, en especial les dones". I afegeix, "és l'Administració qui hi té molt a dir en aquest àmbit a banda d'haver d'apelar a la solidaritat de l'empresariat".

Noves problemàtiques

Herrera també parla de "noves problemàtiques de persones amb vulnerabilitat que encara queden per atendre. Penso que el volum que té la Fundació Aspros en aquest moment (els prop de 600 professionals i els més de 600 usuaris atesos) i en la relació que ha tingut i té Aspros amb Lleida, la podem ampliar tant pel nostre propòsit com per les noves vulnerabilitats" que poden sorgir.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00