Tribunales

El jutge García-Castellón prorroga sis mesos la investigació sobre Tsunami Democràtic

Avui concloïa l'anterior termini de mig any, però el jutge afirma que falten “nombroses” diligències per practicar

El jutge Manuel García-Castellón en una imatge d'arxiu / EFE

Madrid

El titular del jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha decidit aquest dilluns prorrogar sis mesos més la investigació sobre Tsunami Democràtic, perquè, tal com explica en una nova interlocutòria, precisament avui concloïa l'anterior termini, concedit el mes de juliol passat.

El magistrat afirma que cal prosseguir la investigació almenys mig any més perquè falten “nombroses” diligències per practicar, entre elles la resposta a diverses comissions rogatòries remeses als Estats Units, Països Baixos o Suïssa, així com la resposta a diversos recursos presentats, tant a la Sala penal de l'Audiència per la imputació de terrorisme, com contra que s'elevi la causa al Suprem.

En el seu escrit, el jutge García-Castellón insisteix a implicar Carles Puigdemont i sostenir que investiga la suposada activitat “terrorista” de Tsunami Democràtic, l'objectiu del qual era “subvertir l'ordre constitucional”.

En concret, el magistrat exposa que del resultat de les investigacions practicades s'infereix indiciàriament que Tsunami Democràtic va ser una organització “estructurada, jerarquitzada i amb vocació de permanència”, dirigida per “diverses persones amb rols diversos” que estenien el seu àmbit d'actuació en parcel·les determinades i amb altres persones a càrrec seu, la finalitat essencial del qual era “subvertir l'ordre constitucional, desestabilitzar econòmicament i políticament l'Estat i alterar greument l'ordre públic mitjançant la mobilització social massiva”.

García-Castellón afegeix que Tsunami va ser “fruit d'una planificació” efectuada per diferents persones, entre les quals inclou l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00