Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Montse Colomé sobre el seu marit: "Al principi pensava que m'estava enamorant d'algú prohibit"

La ballarina i coreògrafa que va marxar a Nova York per aprendre i mai ha deixat de dansar

Montse Colomé sobre el seu marit: "Al principi pensava que m'estava enamorant d'algú prohibit"

Montse Colomé sobre el seu marit: "Al principi pensava que m'estava enamorant d'algú prohibit"

55:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706539712397/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el 'Llapis de Memòria' de la ballarina i coreògrafa Montse Colomé, que porta celebrant la vida, amb el ball, d'ençà que tenia cinc anys. Una artista que està a punt de fer seixanta-vuit anys i encara balla amb la mateixa curiositat de sempre i sense etiquetes. Ha viatjat molt, per aprendre a ballar i per ensenyar a ballar, ha treballat amb els millors com els Comediants o Carles Santos.

Els seus pares també estimaven la dansa, en especial les sardanes, de fet, així es van conèixer i li van traslladar aquest amor per la dansa típica catalana a la Montse Colomé.

"El servei social ho fèiem les dones per aconseguir el passaport, si no no podies sortir del país, jo volia fer un curs de ballar, i per això vaig fer el servei social amb les monges. Aquí hi ha una part de mi que es desperta, la dansa m'agrada, però sempre tinc una mirada cap allà", explica Colomé sobre el seu compromís amb el servei social.

Al ritme de Sinatra, ens endinsem a la seva època a Nova York, on Colomé va viure durant dos anys de la seva vida per formar-se com a ballarina. Es va especialitzar en dansa espanyola, i a ella li agradava picar de peus a terra, el ritme i les danses d'arrel. "A la meva època m'agradava fer moltes coses i t'havies d'especialitzar, ara realment estaria molt de moda, perquè sempre m'ha agradat tocar moltes tecles", explica la ballarina.

"Quan vaig arribar a Nova York em vaig quedar sorpresa amb els gratacels, no hi havia tanta informació com ara. Vaig veure molta prostitució i al cap dels anys he vist que on vivia allò ha quedat transformat i molt net. Allà em vaig fer adulta de cop i volta", sobre la seva experiència als Estats Units. Durant la seva estada a Nova York va conèixer de ben a prop la sida.

'Espai Texas' organitza des d'aquest dimecres i fins al 5 de febrer un cicle de dansa amb tres solos de tres referents de la dansa a Catalunya: Sol Picó, Pere Faure i Montse Colomé. "A Barcelona no tenim molts llocs per ensenyar dansa", explica Montse Colomé i agraeix que existeixin aquest tipus de projectes.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00