Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Tito Álvarez: "Si algú intenta fotre a les famílies del taxi amb qualsevol llei, anirem a la Gran Via i ho aturarem tot"

Va sortir de les drogues i la mala vida per formar una família i tirar endavant. Ara vetlla pels interessos dels taxistes activament

Tito Álvarez:"Si algú intenta fotre a les famílies del taxi amb qualsevol llei, anirem a la Gran Via i ho aturarem tot"

Tito Álvarez:"Si algú intenta fotre a les famílies del taxi amb qualsevol llei, anirem a la Gran Via i ho aturarem tot"

55:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706712744871/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el 'Llapis de Memòria' d’en Tito Álvarez, líder de la lluita del taxi a Barcelona. Conegut per haver liderat la vaga dels taxistes al gener del 2019, que va paralitzar Barcelona, i les negociacions amb el Govern per regularitzar el sector dels VTC. Un home que es defineix de barri, del taxi i del Barça, i que reconeix que és de sang calenta.

A Élite Taxi som un gran equip que cadascú compleix el seu paper, sense el meu equip, ni els socis, ni els taxistes això no funcionaria, explica Álvarez sobre el proyecte d'on forma part.

Sobre les accions que fan Élite Taxi, en Tito explica que a part de la lluita pels drets taxistes, ajuden a la societat: "Quan hi va haver els atemptats de les Rambles, a banda d'ajudar la gent, nosaltres vam arribar fins a la nit, vam estar portant menjar i traient nens i gent gran dels cotxes encallats de la Ronda, vam estar dues nits sense dormir, també ajudem als nens malalts a Sant Joan de Déu i els portem a les sessions de teràpia grauïtament".

Les grans plataformes estan a l'ull de mira per Èlite Taxi, estan en contra de totes les plataformes: "Em fa ràbia quan es queixen de la sanitat pública però agafen després un Uber. Al final, és tan culpable el que demana un dia de tempesta una hamburguesa per Glovo, que el propietari de Glovo que ho promociona".

La vida d'en Tito Álvarez no ha estat fàcil, ha reconegut que va caure en el món de les drogues i el seu àmbit familiar no era gens fàcil. Ara, el taxista és molt feliç gràcies a la seva familia, el seu fill i la seva nova familia "la meva nova família són els taxistes, no puc viure sense ells" afirma en Tito.

Seguint les accions solidàries que realitzen els taxistes, ara estan organitzant una cursa solidària per ajudar els nens amb TEA i lluitar contra l'obesitat infantil.

"El que tenim és perquè ens ho hem guanyat, i el que vingui a robar-nos el nostre, pararem el que sigui i ho fotrem", explica Tito sobre l'actitud que han de tenir tots els taxistes envers les amenaces exteriors que possin en perill el seu ofici.

"Quan veu els desnonaments que hi ha, i cap govern no fa res, això és terrorisme, estàs picant a la gent que més ho necessita"

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00