Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Figa Flawas: "Abans no escoltàvem res mainstream i ara en formem part d'ell"

En Pep Velasco i en Xavi Cartanyà expliquen les seves referències musicals que han fet arribar fins al punt que estan ara, amb més de 5 milions de reproduccions a les seves cançons

Els 'Figa Flawas' treu nou disc i pengen el cartell de sold out en concerts

Els 'Figa Flawas' treu nou disc i pengen el cartell de sold out en concerts

54:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706800544527/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el 'Llapis de Memòria' d’en Pep Velasco i en Xavi Cartanyà, dos joves de 25 anys que ho estan petant amb les cançons que fan amb el seu grup 'Figa Flawas'. Es van conèixer a l’institut però no va ser fins uns anys després que van començar a fer música junts. De fet, encara no es deien 'Figa Flawas', i en poc temps han fet que la gent balli i disfruti amb les seves cançons que alguna ja té més de 5 milions de reproduccions a Spotify. Acaben de publicar 'La Calçotada' i ja tenen algun cartell de Sold Out penjat als seus concerts de l’abril.

Dos camins diferents que es van acabar trobant

En Pep va estudiar Filosofia i es va presentar a l'institut de teatre, però es va quedar a les portes "em va caure el món a terra", afirma Velasco. En canvi, en Xavi, feia quatre anys que treballava a la mateixa empresa, "se'm feia molt automàtic, quan vaig estalviar vaig decidir donar-ho tot amb els Figa Flawas" explica Cartanyà. "D'adolescent em sentia estrany perquè no tenia un gran cercle d'amics, en canvi, a batxillerat, vaig conèixer a en Pep i ja vam fer un grupet", explica en Xavi sobre la seva adolescència i com es van conèixer tots dos.

A l'institut en Xavier participava en l'assignatura de cant coral, al final de curs els alumnes interpretaven una cançó, i ells van dir que volien cantar i tocar instruments, i aquí va entrar en Pep on també va participar d'això i van fer una cançó tots plegats.

La música catalana no és un gènere

Els 'Figa Flawas' reivindiquen que la música feta en català no hauria de ser considerada cap gènere, "no té cap mena de sentit", afirmen. Ara formen part d'una generació que crida l'atenció al principi, perquè canten en català, però no sona com el que se sentia abans en aquesta llengua.

"Ara que treballem en el món de la festa som zero festers, els nostres temes no són tesis sobre grans temes, sinó sobre coses que portem a dins. Juguem en el nostre sorral, que és el nostre grup de música. Si quan fem una cançó no arriba un moment en el qual et poses a saltar per l'estudi, malament", explica en Pep sobre el procés creatiu.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00